Aktuality

Grilované plněné žampiony s modrým sýrem

grily_grilovane-houbyGrilování je skvělým způsobem, jak si užít letní večery s rodinou a přáteli. Jedním z oblíbených vegetariánských pokrmů jsou plněné žampiony, které nabízejí bohatou a šťavnatou chuť. Vyzkoušet můžete např. níže uvedený recept na grilované plněné žampiony s modrým sýrem, který je jednoduchý, rychlý a jistě si získá své místo na vašem grilovacím menu. Kombinace šťavnatých žampionů a výrazného sýra vytváří jedinečný chuťový zážitek, který potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:

  • 12 velkých žampionů
  • 150 g modrého sýra (např. Niva, Roquefort)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (např. petrželka nebo pažitka) na ozdobení

Příprava žampionů:

Žampiony oloupejte a zbavte je nožiček. Zůstane vám jen klobouček, do kterého následně vložíte vámi vytvořenou náplň. Nožičky nevyhazujte, ale nakrájejte je na drobné kostičky. Stanou se totiž součástí náplně.

Příprava náplně:

Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. V pánvi rozehřejte olivový olej a cibuli s česnekem na něm osmahněte dozlatova. Přidejte nasekané nožičky žampionů a krátce osmahněte. Vzniklou směs odstavte z ohně a nechte vychladnout. Poté přidejte rozdrobený modrý sýr, sůl a pepř a vše dobře promíchejte.

Poté naplňte každý klobouček připravenou směsí. Náplň by měla lehce přetékat, aby žampiony byly dobře naplněné.

Grilování:

Dalším krokem je už samotné grilování. Předehřejte gril na střední teplotu. Žampiony položte na grilovací mřížku nebo grilovací kámen a grilujte přibližně 10–12 minut, dokud nejsou žampiony měkké a sýr se nezačne roztékat a lehce zlátnout.

Hotové plněné žampiony přeneste na servírovací talíř a ozdobte čerstvými bylinkami. Podávejte teplé jako předkrm nebo jako součást hlavního jídla. Výborně budou chutnat např. s kuskusem, který připravíte jednoduše podle návodu.

Datum: 20.5.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.