Aktuality

Grilovaný amur – lahodná delikatesa na vašem grilu

Ryba na grilu

Ryba na grilu

Grilování ryb může být skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvost mořských i sladkovodních dobrot. A jedním z nezvykle lahodných kousků, které můžete na grilu připravit, je amur. Tato sladkovodní ryba nabízí jemné maso s mírně sladkou chutí, která se skvěle hodí k grilování.

Proč je amur vhodný ke grilování?

Amur je ideální rybou ke grilování z několika důvodů. Za prvé, má jemné maso s mírně sladkou chutí, která se grilováním ještě umocní. Za druhé, filety amura mají poměrně pevnou strukturu, což usnadňuje manipulaci s nimi na grilu. Navíc, díky svému nízkému obsahu tuku je amur zdravou volbou pro ty, kteří dbají na svou stravu.

Grilovaný amur je tak skvělou alternativou k běžným rybím pokrmům a jeho příprava na grilu je snadná a rychlá. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své hosty nebo rodinu skvělou chutí a vůní grilované ryby.

Ingredience:

  • 4 filety amura (asi 150-200 g každý)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 citron, nakrájený na plátky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvá bylinky (například petržel nebo koriandr) na ozdobení

Postup grilování: 

Nejprve si připravte filety amura. Důkladně je opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. A máte hotovo.

Potom můžete v malé misce smíchat olivový olej, nasekaný česnek, šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Tuto marinádu použijte k potření obou stran filetů amura. Nechte rybu marinovat alespoň 30 minut, ideálně v lednici.

Mezitím připravte gril. Grilovací mřížku dobře očistěte a olejovat, aby se ryba nepřilepila. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Položte marinované filety amura na vyhřátý gril. Rybu grilujte asi 4-5 minut na každé straně, nebo dokud nezíská zlatohnědou barvu a maso se stane pevné a šťavnaté. Pokud máte k dispozici citronové plátky, můžete je položit přímo na gril vedle ryby a lehce je posolit. Po upečení ryby můžete také ozdobit čerstvými bylinkami.

Grilovaného amura podávejte ihned po upečení. Doporučuje se podávat s čerstvým salátem nebo grilovanou zeleninou a citronovými plátky jako ozdobou.

Datum: 17.4.2024 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.