Aktuality

Seznamte se s multifunkčním grilem

Multifunkční gril 3v1 - Happy Green - Vetro Plus

Multifunkční gril 3v1 – Happy Green – Vetro Plus

Všimli jste si, že když si chcete pořídit nějaký nový přístroj, tak musí umět splnit víc, než jen jeden úkol? Např. vysavač musí umět nejen vysávat, ale také vytírat. Takže i ti, kteří se chystají koupit nový gril ho vybírají podle toho, co všechno jim může nabídnout. Vhodnou volbou je např. multifunkční gril 3 v 1, který umí grilovat, opékat a také udit.

Nové multifunkční grily bývají konstruovány tak, aby se daly snadno přenášet. Takže si grilování na nich užijete jak doma na verandě či na chalupě, ale také si ho můžete vzít s sebou na dovolenou.

Multifunkční gril se skládá ze tří nastavitelných částí, které jsou umístěny nad sebou. Tyto části lze využít jako ohniště, uzavřenou udírnu nebo jako vyšší gril. Ve spodní části se nacházejí dvířka pro přikládání a kontrolu ohně. Ve vrchní části naleznete teploměr, dvě tyče pro zavěšení uzených pokrmů a odklápěcí otvor pro vypouštění kouře.

Dřevem či dřevěným uhlím se přikládá v dolní části grilu (v plášti grilu jsou umístěna dvířka) na malé mřížce uložené v kovové nádobě. Dřevěné uhlí můžete používat při běžném grilování, ale k uzení je lepší sehnat suché dřevo z ovocných stromů či jiných listnatých stromů.

Spodní část s nádobou a malou mřížkou lze využít také jako otevřené ohniště. Nemusíte se přitom bát, že byste při opékání nějak poničili své okolí. Ohniště je totiž ohraničené.

V prostřední části se nachází kovová nádoba s vodou, nad kterou je umístěna kovová mřížka. Ta slouží pro grilování pokrmů. Klidně se ale obejdete i bez vodní lázně. Stačí vyndat nádobu s vodou z grilu a jídlo připravit klasicky pouze nad otevřeným ohněm.

Vodní nádrž se ale nebojte používat. Pokrm, ať už jde o maso či o zeleninu, se připravuje nad nádobou s vodní lázní pomocí tepla a dýmu. Takto připravené jídlo je velmi zdravé, protože při takovéto úpravě pokrmu nedochází ke vzniku zdraví škodlivých látek, které by se jinak dostaly do jídla. Tuk z jídla totiž vůbec neodkapává do ohně, takže nedochází ke vzniku žádných karcinogenních látek.

Datum: 2.10.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.