Aktuality

8 rad pro grilování burgerů

HamburgerBurgery patří mezi oblíbená jídla především mladší generace. Ti si je oblíbili především díky rychlému občerstvení. Postupem času se ale burgery dostaly mezi tři nejoblíbenější masové pokrmy připravované na grilu (dalšími favority jsou steaky a pak také žebra).

Připravit lahodný burger dá ovšem trochu práce. Nejde jen o to vzít mleté maso, udělat z něj placky, které potom hodíte na grilovací rošt. Grilování burgerů má svá pravidla, a pokud se jich budete držet, jistě si pochutnáte na těch nejlepších burgerech.

Základem je výběr toho nejlepšího masa. To nesmí být zcela libové, ale mělo by obsahovat přibližně 15 – 20 % tuku.

Pokud jde o druh masa, tak úplně nejlépe chutnají burgery z mleté hovězí plece, popřípadě z nízkého roštěnce.

Také se doporučuje mít maso co nejméně v rukou. To je samozřejmě trochu problém, pokud z hroudy mletého masa musíte udělat placky. Na trhu ovšem seženete výborné pomocníky. Jedním takovým je např. praktická forma na burgery, do které vložíte trochu masa a zatížíte pokličkou. Vzniknou vám tak stejně velké bochánky.

Abyste měli dobře opečený burger, který by přitom byl stále pěkně šťavnatý, tak při jeho přípravě dejte doprostřed masa trochu másla (nejlépe bylinkového).

Než dáte připravené masové bochánky na gril, je potřeba se ještě postarat o grilovací rošt, který je potřeba před grilováním očistit kartáčem a zbavit ho tak veškerých nečistot. Rošt také potřete olejem, abyste zabránili přichytávání masa.

Burgery se grilují přímou metodou a při vysoké teplotě.

Správně připravené burgery by měly být dobře propečené. Doporučuje se, aby vnitřní teplota burgeru byla okolo 70 °C. Teplotu si můžete ověřit pomocí teploměru na maso.

Hned po grilování burgery osolte a opepřete. Můžete je poddávat buď samostatně nebo si z nich můžete připravit klasický hamburger. Takže budete potřebovat housky, zeleninu, sýr a např. BBQ omáčku.

Datum: 1.9.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.