Aktuality

Grilované papriky

grilovane-paprikyMezi oblíbenou zeleninu, která se často připravuje při grilování, patří bezpochyby paprika. Ta se při grilování určitě neztratí. Kromě toho, že ji můžete ugrilovat, ji také lze přidat to rajčatového salátu nebo ji můžete jen rozkrájenou servírovat jako přílohu.

Podobně jako u grilování jakékoliv zeleniny, ani u paprik není jejich příprava nijak složitá. Většinou si vystačíte jen s pár ingrediencemi, jako je sůl, česnek, olej, bylinky, popř. koření na zeleninu.

Vyzkoušet můžete i tento velmi jednoduchý recept, k jehož přípravě budete potřebovat:

  • 4 velké papriky (kvůli barevnosti jsou nejlepší velké červené papriky, ale chutnat vám jistě budou i papriky žluté či zelené).
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • oblíbené koření (může se jednat např. o grilovací koření nebo speciální koření na zeleninu)
  • sůl

Trochu netradičně začněte s přípravou na grilu. Papriky jen opláchněte a rovnou je poležte na grilovací rošt. Papriky začnou po chvíli černat a budou se jim také dělat puchýřky, toho si ale zatím nemusíte všímat.

Asi po 2 minutách papriky z grilu sundejte a nechte vychladnout. A chvíli můžete papriky uchopit do ruky a snadno sloupnout slupky. Poté papriku rozkrojte a zbavte se semínek. Papriky rozkrájejte na čtvrtiny a vložte do misky vytvořené z alobalu. Takto připravené papriky pokapejte trochou olivového oleje, posypte kořením, a nakonec na ně položte na stroužky nakrájený česnek. Přidat můžete i nějakou tu bylinku, např. tymián nebo čerstvou petrželku. Papriku potom zabalte do alobalu.

Balíček pak vložte na pár hodin do ledničky. Pak máte dvě možnosti. Buď můžete papriku hned podávat (pár minut ji ale radši ještě nechte venku, aby získala pokojovou teplotu) nebo ji i s alobalem můžete ještě na pár minut vložit na gril, aby se ohřála na požadovanou teplotu. Ne všichni přece jen dávají přednost studeným pokrmům.

Datum: 17.8.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.