Aktuality

Grilovaný pstruh s citronem a bylinkami

Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Snažíte se před každým grilováním vymyslet něco nového, čím byste mohli svou rodinu či přátele překvapit? I když steaky patří ke klasice grilování, která nesmí chybět, je dobré připravit i něco lehčího. A tím může být například ryba, konkrétně pstruh. A že to není zas taková novinka? Tak pro grilování zkuste jako palivo použít odštěpky z jabloně. Pro ještě lepší účinek namočte odštěpky tak na 30 minut do vody.

Kromě odštěpků z jabloně (budete potřebovat aspoň 2 hrsti) si připravte:

  • 4 ks pstruha,
  • ¼ šálku (60 ml) majonézy,
  • 1 lžíci nasekaného česneku,
  • 8 koleček citronu,
  • extra virgin olivový olej,
  • bylinky (především tymián, čerstvé oregano, rozmarýn).

Pstruhy nejdříve omyjte a pak osušte pomocí papírových ubrousků. Do břišní dutiny každého pstruha vložte pár snítek tymiánu, oregana a rozmarýnu. Dále pak ¼ česneku a 2 kolečka citronu. Pomocí párátka nebo nitě břišní dutinu zavřete. Každého pstruha nakonec potřete majonézou.

Gril na dřevěné uhlí připravte na přímé grilování nad středním žárem. Odštěpky z jabloně ale zatím do ohně nepřidávejte, počkejte s tím až těsně před grilováním. Než na grilovací rošt položíte první pokrmy, nezapomeňte ho řádně okartáčovat a potřít olejem, aby se vám maso nepřichytávalo.

Pstruhy na gril nepokládejte hned, ale počkejte, až z grilu začne stoupat větší množství dýmu. Pak teprve můžete ryby na grilovací rošt položit. Gril potom zavřete a ryby pečte na jedno obracení přibližně 5 minut po každé straně.

Manipulace s rybami vám půjde snadnění, pokud použijete speciální grilovací rošt pro ryby. Pstruhy do ní stačí vložit, zajistit a můžete je bez větších problémů obracet, aniž byste se museli strachovat o to, že se vám ryba při obracení rozpadne.

Že je pstruh hotový poznáte tak, že když zastrčíte špičku nože nebo špejle do nejtlustší části ryby a pak ji vytáhnete, tak jestli bude teplá, bude to znamenat, že je pstruh hotový a vy ho můžete přendat z grilu na talíř.

Datum: 19.6.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.