Aktuality

Pomůcky při grilování

grilovani-rybGrilování je skvělou příležitostí pro setkávání rodin, udržování dobrých vztahů s přáteli nebo seznamování se se s novými sousedy. Předpokladem pro to, aby byla vaše grilovací akce úspěšná, je samozřejmě především dobré jídlo. Nemalou roli ovšem hraje také samotný gril a řada pomůcek, které vám grilování do značné míry usnadní.

Samozřejmě můžete improvizovat a místo profesionálních pomůcek používat nástroje, které běžně používáte v domácnosti. Záleží i na tom, jak často grilujete. Jestli pouze příležitostně, tak asi nemá moc cenu investovat do vybavení. Jestli ale plánujete grilovat každý víkend (s ohledem na počasí), pak nákup speciálních pomůcek pro grilování určitě svažte.

Pomůcky můžete koupit jednotlivě nebo v sadě. Pořídit si tak můžete třeba jen to nářadí, o kterém víte, že ho určitě využijete. Mezi nejvyužívanější pomůcky patří například grilovací špízové jehlice, rošt z chromované oceli pro grilování ryby nebo rožeň s motorkem.

Jehlice můžete využít buď na grilování špekáčků, tak i na vytváření klasických špízů. Na jehlice tak můžete střídavě napichovat maso, cibuli, slaninu, žampiony, papriku, rajčata, lilek, cuketu a další pokrmy, které rádi připravujete na ohni.

Pokud jste už někdy na obyčejném roštu grilovali rybu, tak jistě víte, že nejde o jednoduchý úkol. Maso ryb je velmi křehké, takže se při obracení rozpadá. Díky grilovacímu roštu určenému pro ryby stačí, když rybu vložíte mezi rošty, zajistíte a obracíte celý rošt i s rybou uvnitř. Rozpadající se rybí maso tak nemusíte už vůbec řešit.

Máte-li v plánu grilovat i něco většího, než jsou jednotlivé kusy masa či zeleniny, tak se vám jistě bude hodit rožeň s jehlou, na kterou můžete napíchnout i celé kuře. A protože grilování celého kuřete zabere poměrně hodně času, během kterého byste měli kuře neustále otáčet, jistě oceníte i přítomnost motůrku, který tuto práci převezme za vás.

Datum: 3.4.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.