Aktuality

Přenosné grily

Jednorázový gril

Jednorázový gril

Když vás někdo pozve na grilování, tak si nejspíš představíte zahradu s posezením, vedle kterého je umístěn samotný gril, na němž se budou připravovat nejrůznější pochoutky. Ne každý má ovšem takovou zahradu. Ti, co milují grilování, si někdy musí vystačit jen s balkonem, kam lze umístit pouze menší gril.

Existuje ale ještě jiné řešení, a tím jsou přenosné grily. Dík nim můžete grilovat kdykoliv a kdekoliv (samozřejmě mimo míst, kde je to zakázáno). Můžete tak vzít svoji rodinu nebo partu kamarádů a vyrazit třeba do parku, kde vytáhnete deku, piknikový koš a přenosný gril a můžete si užívat krásný den při grilování.

Přenosných grilů existují různé typy, většinu z nich je možné používat opakovaně. Na trhu ale narazíte také na jednorázové grily, které po grilování můžete rovnou hodit do koše.

Jednorázový gril – pokud neplánujete grilovat pravidelně, ale příležitostně, tak je pro vás pravým řešením jednorázový gril. Výhoda těchto grilů spočívá v tom, že je koupíte, použijete a vyhodíte. Nic nemusíte skladovat. Horší je to, že grilovat můžete pouze omezený čas, přibližně 90 -120 minut.

Grily na brikety – pro milovníky klasického grilování je pak tou pravou volbou gril na brikety v přenosném provedení. I tady ovšem budete ke grilování potřebovat uhlí a podpalovač. Protože tento gril můžete použít opakovaně, tak po grilování musíte vše uklidit a po příjezdu domů gril vyčistit. Na druhou stranu si ovšem užijete příjemný den s přáteli s pravou chutí a vůní grilování.

Bezdýmové grily – novinku na trhu s grily představují tzv. bezdýmové grily, které k rozvodu teple využívají ventilátor. Díky tomu se uhlíky rychle ohřejí a vy tak můžete grilovat během 5 minut. K výhodám těchto grilů patří i to, že uhlíky jsou uloženy v odděleném kotlíku, takže nehrozí, že šťáva z grilovaného masa bude podat na rozžhavené uhlíky.

Plynové grily – pokud netrváte na klasickém grilování s typickým kouřem, můžete se porozhlédnout po čistší variantě, po přenosných grilech na plyn. Jediným problém je nutnost neustále dokupovat speciální plynové kartuše.

Datum: 1.3.2023 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.