Aktuality

Kuřecí maso grilované v alobalu

grilovane-kruti-masoGrilovat lze mnoha různými způsoby. Grilované pokrmy můžete položit na klasický grilovací rošt, na grilovací tác nebo na kámen (žulový či lávový). Pokud si ale kromě samotného pokrmu chcete pochutnat také na šťávě, je dobré, když použijete alobal. Pomocí něj si tak můžete připravit např. vynikající kuřecí maso.

Na čtyři porce budete potřebovat tyto ingredience:

  • 400 g kuřecích prsou
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky uzeného sýra
  • brambory
  • středně velkou cibuli
  • pepř a sůl.

Chuť grilovaného masa můžete ještě vylepšit vlastnoručně vyrobenou marinádou. K její výrobě budete potřebovat jedno vajíčko, lžičku worchesteru, lžičku oleje, lžičku solamylu a také trochu soli a mletého pepře. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady v dostatečně velké misce, aby se vám tam posléze vlezlo kuřecí maso. Jednotlivé kousky kuřecích prsou stačí naklepat a vložit do misky s marinádou. Maso pořádně s marinádou promíchejte a pak to všechno nechte v ledničce minimálně hodinu vychladnout.

Po hodině se můžete pustit do další části příprav. Na stole si rozprostřete alobal, který rozdělejte na čtyři obdélníky. Každý z nich potřete olejem. Na alobal položte na kolečka nakrájené syrové brambory, které mírně osolte. Na brambory položte anglickou slaninu, sýr, šunku, na kolečka nakrájenou cibuli a úplně nahoru dejte plátek kuřecího masa. Celou tuto směs dobře zabalte do alobalu, který následně vložíte na grilovací rošt.

Kdybyste grilovali samotné maso, stačilo by vám na jeho přípravu pár minut. Vzhledem k tomu, že grilujete zaráz víc pokrmů, a ještě k tomu zabalených do alobalu, počítejte s tím, že u grilu strávíte víc času. Grilování vám v tomto případě zabere přibližně 45 minut. Záleží samozřejmě na velikosti balíčků a na tloušťce brambor a masa. Nemalou roli hraje také žár. V tomto případě se doporučuje grilovat spíše při nižším žáru.

Datum: 15.12.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.