Aktuality

Losos s koprem připravený na grilu

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Grilování už dávno není jen o špekáčcích či hovězích steacích. Do popředí se čím dál víc dostávají i jiné druhy pokrmů, které na grilu chutnají jedinečně. K takovým pokrmům patří například ryby. A tady je opravdu z čeho vybírat. Kapr, pstruh, amur, losos – to vše jsou ryby, které jsou pro grilování přímo stvořené.

Na grilu si tak můžete připravit např. vynikajícího lososa s koprem a citronem. K přípravě budete potřebovat jen pár ingrediencí:

1 lososa
2 ks citronu
1 svazek kopru
1 stroužek čeneku
80 g rozpuštěného másla
sůl a pepř.

Lososa je nejprve potřeba očistit a odstranit ploutve a žábry. Po opláchnutí lososa dobře osušte. Pak z každé strany udělejte do kůže 4-5 zářezů až ke kosti. Vnitřek lososa pak pořádně osolte, opepřete a vyplňte plátky citronu a trochou kopru. Citron i s koprem vložte také do zářezů na bocích ryby. V misce si nechte rozpustit máslo, do kterého pak nasypte nadrobno nasekaný kopr a česnek. Směs zamíchejte a poté s ní potřete lososa ze všech stran.

Co se týče samotného grilu, tak ten by měl být připraven na nepřímé grilování (pokud se musíte obejít bez grilovacího kamene). Gril by měl být připraven na grilování při střední teplotě. Uhlí nebo dřevo rozmístěte spíše po stranách grilu, aby prostředek, kde bude umístěn losos, byl bez plamenů.

Připravenou rybu pak ideálně položte na rozpálený grilovací kámen. Takhle budete mít jistotu, že ho nespálíte. Protože jde o poměrně křehkou rybu, nemusíte se bát ani toho, že by se vám během grilování rozpadla a kousky vám napadaly do ohniště. Během grilování můžete lososa potírat rozpuštěným máslem. Lososa byste měli grilovat pozvolna, takže 5 minut grilování po obou stranách vám určitě stačit nebude. Počítejte tak nejméně s půl hodinou.

Grilovaného lososa s koprem a citronem můžete podávat s pečenými bramborami a čerstvým salátem.

Datum: 17.11.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.