Aktuality

Grilovaný kuřecí špíz s jablky

grily-grilovaniPodzim je obdobím plné jablek. Ta se uskladňují na zimu, dělá se z nich šťáva, slouží jako dekorace nebo se z nich připravují různé pokrmy. Ještě předtím, než na zimu uskladníte svůj gril, můžete vyzkoušet jednoduchý recept na grilovaný kuřecí špíz s jablky a s citrónovou omáčkou.

Na samotný špíz budete potřebovat tyto ingredience:

600 g kuřecích prsou,
2 vetší jablka,
8 lístků bazalky,
olivový olej,
sůl a pepř.

K výrobě citrónové omáčky si nachystejte:

500 ml zeleninového vývaru,
50 g másla,
40 g hladké mouky,
1 polévkovou lžíci vinného octa,
sůl a pepř (sůl nejlépe mořskou a pepř bílý).
V případě potřeby je možné použít také smetanu.

Kuřecí prsa nejdříve omyjte a následně nakrájejte na větší kostky, které poté vložte do dostatečně velké misky. Kromě masa tam totiž přidáte také jablíčka. Ty podobně jako maso omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Takto připravená jablka a maso osolte, opepřete, posypte nakrájenou bazalkou, a nakonec pokapejte olivovým olejem. Tuto směs dobře promíchejte a dejte přibližně na 1 hodinu do ledničky.

Dalším krokem je příprava citrónové omáčky. Nejdřív si vytvořte světlou zásmažku. Připravte si hrnec, ve kterém rozpuštěné máslo zasypete hladkou moukou. Jakmile dostane jíška zlatavou barvu, přidejte do hrnce nastrouhanou kůru z citrónů. Vše promíchejte, a nakonec přilijte zeleninovým vývarem. Podle chuti omáčku osolte a opepřete bílým pepřem. Přidat můžete také citrónovou šťávu. Pokud se vám bude zdát omáčka moc hustá, můžete přidat trochu smetany.

Grilovací jehly potřete trochou oleje a začněte na ně na střídavě napichovat kousky kuřecího masa a jablek. Takto připravené špízy můžete rovnou pokládat na grilovací rošt. Na grilu je ponechte jen krátce, přibližně tak 7 minut. Poté je přendejte na talíř, zalejte citrónovou omáčkou, přiložte čerstvé pečivo a můžete se pustit do jídla.

Datum: 19.10.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.