Aktuality

Roštěná na grilu

Grilovaná roštěná

Grilovaná roštěná

Grilujete pořád jen jedno a to samé? Objevují se na vašem grilu pořád jen klobásy, steaky, sem tam nějaké ryby či zelenina, ale pořád v jedné a té samé úpravě? Chcete vyzkoušet něco nového? Tak vyzkoušejte grilovanou hovězí roštěnou s vlastnoručně dělaným osvěžujícím okurkovým dipem.

Připravte si:

hovězí roštěnku (tolik kusů, kolik bude potřeba)
1 dijonská hořčice
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžíce oleje
3 lžíce majonézy
1 velká salátová okurka
2 kelímky řeckého jogurtu
celozrnné pečivo
sůl a mletý pepř

Začněte s přípravou marinády. To je nejen snadné, ale také velmi rychlé. Stačí v misce smíchat dijonskou hořčici, olej a trochu té worcesterové omáčky. Do takto připravené marinády pak vložte asi 1,5 – 2 cm silné plátky roštěné, které ještě předtím zbavíte blán. Vše pak vložte asi na 60 minut do ledničky.

Abyste se během marinování zaměstnali, můžete se pustit do přípravy okurkového dipu. Salátovou okurku omyjte, zbavte slupky a nahrubo nastrouhejte na struhadle. Abyste okurku zbavili přebytečné vody, je potřeba ji osolit a nechat pár minut luhovat. Vodu pak vylejte. K okurce přidejte pepř, jogurt a majonézu. Směs důkladně promíchejte a dochuťte podle chuti. Takto připravený dip můžete dát do ledničky, ze které vyndáte marinovanou roštěnou.

Maso ještě před položením na grilovací rošt osolte a opepřete. Roštěnky se grilují na středně rozpáleném ohni, ale ne moc dlouho. 5 minut z každé strany by mělo být dostatečné. Samozřejmě záleží na tom, jak moc chcete mít maso propečené.

Jak bude maso hotové ještě ho neservírujte. Dejte ho na talíř, zakryjte a nechte ho ještě tak 3 minuty dojí. Potom už můžete jednotlivé plátky vkládat na talíře. Nezapomeňte z ledničky vyndat ten okurkový dip. K roštěnce pak můžete zakusovat celozrnné pečivo nebo třeba pečené brambory. Na talíř si přidejte také nějakou zeleninu, abyste to měli trochu barevnější.

Datum: 20.9.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.