Aktuality

Recept na grilovaný sýr halloumi

Grilování

Grilování

Bílý sýr halloumi, který je národním sýrem Kypru, patří mezi nejvyhlášenější sýry ke grilování. Díky své konzistenci ho můžete grilovat, aniž byste ho museli balit do alobalu. Ani při vyšší teplotě totiž nehrozí, že by se začal roztékat. A to ani v případě, že ho nakrájíte na kostičky jako v přiloženém receptu.

K přípravě grilovaného sýru halloumi budete potřebovat:

350 g sýru Halloumi,
10 ks cherry rajčátek,
8 ks na tenko nakrájených plátků anglické slaniny,
6 ks brambor vařených ve slupce,
4 vejce,
100 g rukoly,
petrželovou nať,
2 lžíce extra panenského oleje.

Pro přípravu dresingu na salát si pak připravte:

200 ml kysané smetany,
2 lžíce kremžské hořčice,
2 lžíce majonézy,
2 nakládané okurky,
1 stroužek česneku,
2 jarní cibulky,
citrónovou šťávu,
pepř a sůl.

Nejdřív byste se měli pustit do přípravy salátu z brambor a vajíček. Nové brambory dejte uvařit ve slupce. Po vychladnutí je nakrájejte na měsíčky. Kromě brambor dejte také vařit vajíčka. Ty uvařte natvrdo a rovněž nakrájejte na měsíčky. Vajíčka pak přidejte k bramborám, posypte je lístky z rukoly a vše opatrně promíchejte.

K salátu budete potřebovat také dresing. Připravte se misku, ve které smícháte zakysanou smetanu, kremžskou hořčici a trochu majonézy. Ke směsi přidáte také nadrobno nakrájenou jarní cibulku, rozmačkaný stroužek česneku a najemno nakrájené nakládané okurky. Celou směs osolte, opepřete a polejte šťávou z čerstvě vymačkaného citronu. Nakonec všechny ingredience dobře smíchejte dohromady a dejte vychladit do ledničky.

Během vaření můžete začít s přípravou špízů. Na jehly ke grilování střídavě napichujte cherry rajčátka a na kostičky nakrájený sýr halloumi. Připravené špízy potřete trochou oleje a rovnou je vložíte na gril. Dle chuti je můžete ještě dochutit solí a pepřem. Na grilu ponechte špízy tak dlouho, dokud sýr nedostane krásnou zlatavou barvu.

Špíz s ugrilovaným sýrem halloumi podávejte společně s bramborovým salátek zalitým vychlazeným dresingem. Dle libosti můžete k sýru přidat ještě grilovanou anglickou slaninu.

Datum: 17.6.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.