Aktuality

Ugrilujte si mořské plody

Grilované mořské plody

Grilované mořské plody

Překvapte letos při grilování své známé a místo tradičních hovězích steaků jim naservírujte ugrilované mořské plody. Kromě ryb se hodí ugrilovat např. také krevety, humry, chobotnice, kraby atd.

Mořské plody, a ryby zvlášť, jsou považovány za jedny z nejzdravějších pokrmů. Obsahují minimum tuku, na druhou stranu jsou velkým zdrojem minerálních látek, které našemu tělu výborně prospívají.

Kromě mořských ryb patří mezi nejoblíbenější dary moře především krevety. Ty jsou i u nás poměrně dobře dostupné, takže se stávají součástí jídelníčku mnoha rodin. A proč si je tedy nepřipravit také na grilu. Krevety jsou pro grilování přímo ideální. Grilují se rychle a přitom se rovnoměrně propékají.

Rozmrazené krevety byste měli před grilováním asi na 30 minut namočit do slané vody a dát do ledničky. Uvádí se, že na 1 litr vody byste měli přidat 2 lžíce soli (samozřejmě ideálně té mořské). Tím docílíte toho, že krevety nebudou po grilování suché a tuhé. Krevety lze také marinovat. Pamatujte ale na to, že v marinádě by měly odpočívat minimálně hodinu. Grilování krevet probíhá na mírném nebo středním žáru po dobu asi 4 až 6 minut. Kvůli své velikosti se krevety velmi často připravují jako špízy.

Dobře dostupné jsou u nás také chobotnice. Pokud i vám tato specialita zachutnala, můžete se pustit do její přípravy přímo na grilu. Než ovšem začnete s grilováním, je potřeba chobotnice uvařit. Délka vaření je různá, záleží na druhu a velikosti chobotnice. Někdy může trvat i hodinu, než dostatečně změkne.

Po uvaření se chobotnice nakládají do marinády. Její složení může být různé, nikdy byste ovšem neměli zapomenout přidat do ní česnek. Ten totiž dodává mořským plodům jedinečnou chuť. Kromě česneku tak můžete použít např. šťávu z limetky, kurkumu, petrželku, sůl a samozřejmě nesmí chybět ani olivový olej.

Datum: 1.3.2022 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.