Aktuality

Grilovaný kuřecí steak na brandy a medu

grily-grilovane-kureKuřecí maso patří mezi nejčastěji připravované grilovací pokrmy. Receptů, jak toto maso připravit, existuje nespočet. Každý přitom má svůj oblíbený recept, na který nedá dopustit. Čas od času je ale dobré trochu si rozšířit obzory a vyzkoušet i něco nového. Tím může např. být i grilovaný kuřecí steak na brandy s příchutí medu.

Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat:

5 vykostěných kuřecích řízků
5 polévkových lžic medu
3 polévkové lžíce brandy
1 lžíci dijonské hořčice
citrónovou šťávu
špetku limetky
špetku skořice
špetku muškátového oříšku
sladkou sójovou omáčku
olej
sůl a pepř.

Jako první krok je potřeba připravit si marinádu. V misce smíchejte dijonskou hořčici, olej a sójou omáčku. Během míchání pak do směsi přidejte také citronovou šťávu, skořici, sůl a pepř. Do takto připravené marinády vložte jednotlivé kousky kuřecích řízků. V marinádě by maso mělo zůstat min. 12 hod., ještě lepší by bylo 24 hodin. Poté, co marinádu i s řízky vyndáte z lednice, nechte je chvíli odležet při pokojové teplotě. Teprve pak se můžete pustit do grilování.

Zatímco budete čekat, až maso trochu pookřeje, si vytvoříte směs, kterou budete maso během grilování potírat. Do misky nalejte brandy a přidejte med. Jako koření použijte mletý muškátový oříšek a pepř.

Připravené kuřecí řízky pak položte na rozpálený gril. Každé dvě minuty nezapomeňte maso potřít připravenou směsí brandy a medu. Směs roztírejte rovnoměrně, aby maso získalo jedinečnou chuť a nezapomenutelný lesk. Maso grilujte tak dlouho, dokud nezíská zlatavou barvu.

Pozor si dejte na použití soli. Maso ani marinádu předem nesolte (i tak bude díky jiným ingrediencím dost slaná). Kuřecí řízky tedy osolte podle vlastní chuti až po skončení grilování.

Jako příloha se budou hodit například grilované (nebo pečené) brambory s česnek, cibulí a tymiánem.

Datum: 18.11.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.