Aktuality

Grilovaná červená řepa

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Ne moc častým pokrmem, se kterým se můžete při grilování potkat, je červená řepa. Přitom jde o pochoutku, jenž si vaši pozornost rozhodně zaslouží. Kromě toho, že je červená řepa zdravá, je také velmi chutná a připravená na grilu a podávaná spolu s kozím sýrem udělá jistě radost i těm, kteří ji jinak moc nemusí.

Možností, jak si červenou řepu na grilu připravit, je samozřejmě celá řada. Často se můžete potkat s receptem, kde se griluje rovnou celá hlava v alobalu. V tomto případě si ale počkáte minimálně hodinu. Rychleji si ji připravíte v případě, kdy ji nakrájíte na plátky či na měsíčky.

V tomto receptu budete na přípravu 3-4 porcí potřebovat tyto ingredience:

  • 3 ks středně velkých řep,
  • 400 g kozího sýra (může být i ovčí, pokud mu dáváte přednost),
  • 3 lžíce medu,
  • 2 lžíce balzamika,
  • 4 lžíce olivového oleje,
  • 5 stroužků česneku,
  • sůl a pepř.

Řepu v tomto případě nemusíte ani loupat, stačí ji jen velmi důkladně omýt a osušit. Poté ji nakrájejte na silnější plátky, asi o tloušťce 0,5 cm.

Zatímco se vám bude řepa sušit, tak si vemte misku, ve které smícháte olivový olej, balzamikový ocet, plátky česneku, jednu lžíci medu, sůl a pepř. Do této připravené směsi pak vložte nakrájené plátky řepy.

Jednotlivé plátky červené řepy pak položte na grilovací hliníkový tác nebo ještě lépe na grilovací kámen. Řepa se griluje jen velmi krátce, cca 3-5 minut z obou stran. Rozhodující je samozřejmě tloušťka jednotlivých plátků.

Jakmile máte plátky červené řepy ugrilované můžete je rozložit na talíř, kde je pokapejte zbylým medem. Poté je ještě posypte natrhaným kozím (ovčím) sýrem. Pro větší pestrost můžete přidat také něco zeleného, např. pár lístků čerstvého salátu, např. rukoly nebo polníčku.

Spolu s grilovanou červenou řepou můžete podávat bagetu, kterou si rovněž na grilu opečete do křupava.

Datum: 19.10.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.