Aktuality

K podzimnímu grilování patří sezónní zelenina

Grilované cukety

Grilované cukety

S příchodem podzimu nastává období, ve kterém už z většiny zahrad pomalu začínají mizet grily. Ti zkušenější ovšem vědí, že právě na podzim si můžete vychutnat to nejlepší, co vaše zeleninová zahrada nabízí. Vždyť to, co si sami vypěstujete, chutná vždy nejlíp. A na podzim je opravdu z čeho vybírat.

Asi nejznámější podzimní plodinou jsou dýně. Kromě toho, že z nich můžete udělat klasickou dýňovou polévku lze je i bez problémů hodit na grilovací rošt. Dýni hokkaido dokonce nemusíte ani loupat. Stačí ji jen rozříznout, vydlabat semínka a nakrájet na klínky. Poté se na pár hodin naloží do marinády a pak už jen stačí ji do měkka ugrilovat.

Máte-li tento druh zeleniny rádi, určitě si pochutnáte také na grilovaném lilku nebo cuketě. U nich je příprava ještě snadnější. Jednoduše je nakrájejte podélně nebo na kolečka, potřete olejem smíchaným s kořením a můžete rovnou grilovat.

Trochu nevšední zeleninou, která ovšem po úpravě na grilu chutná výborně, je červená řepa. V první řadě je potřeba řepu důkladně omýt a nechat osušit. Poté ji pokapejte olejem, osolte a zabalte do alobalu. Na grilu byste ji měli ponechat přibližně hodinu.

Podzimní grilování se neobejde bez hub. Během léta si většina lidí dopřává především žampiony, ale houbařská sezona přinese na gril i řadu jiných druhů hub. Příprava je stejná jako u klasických žampionů. Kloboučky nakrájejte na silnější plátky, ty okořeňte, pokapejte olejem a můžete grilovat.

Pokud jste si na vánočních trzích oblíbili jedlé kaštany, můžete si je zkusit připravit doma na grilu. Kaštany se musí nejdříve naříznout na vypouklé straně a pak se musí min. 30 minut nechat stát ve studené vodě. Po okapání je můžete přendat do grilovací misky a dát na rozžhavený rošt. Tam je za občasného otáčení nechejte tak dlouho, dokud jim nepopraskají slupky. A můžete servírovat.

Datum: 1.10.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.