Aktuality

Vepřová žebra na grilu

Grilovaná žebraGrilování je většinou rodinnou záležitostí, při které se moc nemusíte namáhat s výběrem grilovaných pokrmů. Pokud ale pořádáte větší grilovací párty pro více osob, určitě se budete chtít vytasit s něčím velmi chutným a originálním. Tomuto popisu odpovídají např. vynikající grilovaná vepřová žebírka.

S jejich přípravou ale musíte začít dost brzy, protože abyste si na nich mohli doopravdy pochutnat, musíte je na grilu nechat přibližně hodinu.

Pro přípravu dvou chutných porcí budete potřebovat:

- 1 kg žebírek bez tuku (měly by být naporcované na pás dlouhý asi 30 cm a 10 široký),
- Hustý kečup,
- Dijonskou hořčici,
- Chilli papričky,
- Sůl, pepř (čerstvě namletý),
- Mletou červenou papriku,
- Olivový olej,
- Rum.

Pás vepřových žeber nejdříve opláchněte a pak důkladně osolte a opepřete. Pak si připravte motouz. Vepřová žebra pak smotejte masovou stranou dovnitř (žeberní blána bude vidět zvenčí smotku). Tento vzniklý smotek žeber pak převažte připraveným motouzem. Maso svažte pořádně, aby se nerozjelo.

Takto připravený smotek následně položte na gril a zprudka ho opečte. Na grilu by maso mělo zůstat přibližně 5-10 minut. Vepřová žebra, která se vám na grilu krásně zatáhla, pak z grilovacího roštu odeberte a dejte je stranou na talířek. Na něm pak vydatně maso potřeba marinádou, kterou si připravíte během 10 minut, co jste maso prvně grilovali.

Marinádu připravíte velmi snadno. Vezměte si misku, do které postupně nasypte veškeré ingredience uvedené výše. Vše důkladně promíchejte. Pokud jde o množství, to je zcela ponecháno na vaší chuti. Pokud si nijak zvlášť nepotrpíte na některou z uvedených ingrediencí, můžete ji vyměnit za jinou, která vám bude více vyhovovat.

Namarinádovaná vepřová žebírka pak můžete vrátit zpátky na gril, a při nižší teplotě je můžete grilovat přibližně 30-40 minut. Jako přílohu můžete použít chléb a omáčky dle vlastní chuti.

Datum: 18.8.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.