Aktuality

Gril na dřevěné uhlí a jeho příslušenství

Gril na dřevěné uhlí

Gril na dřevěné uhlí

Pokud kupujete svůj první gril na dřevěné uhlí, určitě jste si už položili otázku, co všechno k němu budete muset ještě pořídit. Se samotným grilem si určitě nevystačíte. V obchodě s grily vám jistě poradí ohledně dalšího nezbytného příslušenství. Příslušenství ke grilům na dřevné uhlí je velké množství, nutně jich ale budete potřebovat jen sedm.

V první řadě musí vybrat kvalitní kotlový gril na dřevěné uhlí. Při výběru hodně záleží na tom, co od grilu očekáváte a jaké máte finanční možnosti. Koupit může velký kotlový gril s odkládací plochou, středně velký gril na zahradní grilování nebo menší přenosný gril, který si můžete vzít na piknik nebo do kempu.

Stejně důležitý jako samotný gril je také komínový starter. Ten slouží k bezpečnému rozžhavení dřevěného uhlí či briket ke grilování. Starter naplňte uhlím či briketami, pod něj položte pevné podpalovač, který zapalte. Komínovým efektem dojde během 20 minut k zapálení uhlí (briket), které posléze vysypete na palivový rošt grilu.

Dobrý podpalovač pro rozpálení uhlí je dalším příslušenstvím, které se vám bude určitě hodit. K dostání jsou např. ekologické podpalovače z dřevité vlny nebo modernější elektrické podpalovače.

K nejdůležitějšímu příslušenství pak bezesporu patří kvalitní palivo. Použít lze jak dřevěné uhlí, tak i grilovací brikety z dřevěného uhlí. Před zapálením se ale raději přesvědčte, že uhlí či brikety nejsou po delší době, kdy vám odpočívali v garáži, navlhlé. V takovém případě je raději nechte proschnout na slunci.

Pro bezpečnou manipulaci s grilem a komínovým startérem byste měli používat žáruvzdorné kevlarové rukavice nebo alespoň odolné kožené rukavice.

Chcete-li při grilování vypadat jako profesionál, určitě si pořiďte kvalitní grilovací náčiní. Minimálním základem jsou pak kleště s jejich pomocí můžete snadno a bezpečně manipulovat s grilovanými pokrmy.

Ve vaší základní výbavě by určitě neměl chybět také kartáč na rošt pro snadnější čištění grilovacího roštu. S jeho pomocí rychle odstraníte zbytky připečených grilovaných potravin.

Datum: 2.8.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.