Aktuality

Roštěnky připravené na kontaktním grilu

Roštěnka je ideální typ masa, který se hodí pro přípravu v kontaktním grilu. Jednotlivé plátky masa se pod příklopným víkem během pár minut dokonale propečou z obou stran. Receptů na grilovanou roštěnou najdete určitě celou řadu. Vyzkoušet můžete např. jednoduchý recept roštěnky s křenem.

Pro přípravu budete potřebovat tyto suroviny (na 1 porci):

  • 150 -200 g roštěné
  • malou plnotučnou hořčici
  • kávovou lžičku oleje (olivový, slunečnicový,… záleží jen na vás)
  • moučkový cukr
  • sůl, pepř
  • strouhaný křen (přibližně 1 lžíci na jeden plátek)

Ke grilované roštěnce můžete podávat např. hranolky s tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou. Výborně se budou hodit např. rajčata, okurky nebo papriky.

Protože v jednoduchosti je krása, je i tento recept jednoduchý a rovněž rychlý. Jednotlivé plátky mírně naklepejte a rovnou je vložte do kontaktního grilu. Abyste docílili steaku medium (tedy opečeného steaku, který je uvnitř růžový, ale ne krvavý) nechte maso v grilu přibližně 2 minuty. Záleží na výšce masa. Poté snižte teplotu a roštěnky grilujte ještě asi 1,5 minuty. Máte-li ovšem rádi krvavý steak, tak dopékání můžete přeskočit. Naopak dáváte-li přednost masu propečenému, můžete ho při nižší teplotě grilovat o něco déle.

Zatímco se vám bude roštěnka grilovat, můžete do kelímku s hořčicí vmíchat lžičku oleje, trochu cukru, sůl a pepř. Takto by vám měla vzniknout mírně pikantní směs. Podle chuti můžete přidat více soli či cukru.

Maso po ugrilování mírně osolte a opepřete. Pak jednotlivé plátky potřete upravenou ho upravenou hořčičnou směsí, a nakonec je obalte v nastrouhaném křenu. Křenu můžete přidat nebo ubrat podle toho, jak moc máte křen rádi. Vzniknou vám tak roštěnky, které se mohou díky nastrouhanému křenu na první pohled jevit chlupaté. Tento netradiční vzhled jistě potěší nejednoho strávníka.

Datum: 17.6.2021 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.