Aktuality

Recept na hamburger na grilu

Základy grilováníLepší než kupované, je vlastnoručně dělané. Víte, co přesně jste do daného pokrmu dali, v jakém množství a odkud jednotlivé ingredience pocházeli. Navíc vytvořit něco doma svépomocí je IN. Doma si tak na grilu můžete připravit i vlastní hamburger, a to včetně domácích housek.

Vše, co budete potřebovat:

- 70 g mletého masa,
- 4 plátky sýra (např. cheddar)
- 4 housky
- bylinkové máslo,
- sůl, pepř.

A na oblohu:

- ledový salát,
- cibuli,
- rajčata,
- omáčku slasa roja
- majonézu.

Tajemství chutného hamburgeru spočívá především v mase. To by mělo být kvalitní s obsahem min. 20 % tuku. Pak bude burger správně šťavnatý.

Než se pustíte do úpravy masa, tak si navlhčete ruce, maso se vám pak bude zpracovávat mnohem lépe. Namleté maso si rozdělte na 4 stejné dílky a z nich vytvarujte bochánky. Do každého z nich pak přidejte po plátku bylinkového másla. Bochánky osolte a opepřete.

Burgery se grilují metodou přímého grilování při vysoké teplotě okolo 200 – 250°C. Aby se maso nepřipékalo k roštu, je potřeba rošt potřít olejem. Burgery pak rozložte na rozpálený a dobře promazaný rošt a grilujte po obou stranách přibližně po dobu 6 -8 minut. Dobu grilování byste ale samozřejmě měli přizpůsobit teplotě grilování, druhu vybraného masa a především stupni opečení.

Ke grilovaným burgerům můžete na rošt přidat také housky. Ty nejdříve rozkrojte a potřete bylinkovým máslem. Na grilu je stačí ponechat jen krátce, asi tam minutu. Kromě masa a housek se také budou grilovat na plátky nakrájená rajčata a cibule, a to asi 8 minut.

Po grilování se můžete pustit do výstavby hamburgerů. Na dolní polovinu housky položte list ledového salátu, na něj umístěte grilovanou cibuli a rajčata. Následuje samotný burger, na který dejte plátek cheddau. Nakonec stačí přidat omáčku salsa roja a majonézu a domácí hamburger je hotový.

Datum: 18.11.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.