Aktuality

7 rad pro leště lepší grilovaný hamburger

Grilovaný americký hamburger

Grilovaný americký hamburger

Součástí jídelníčku především mladých lidí je hamburger kupovaný v různých fastfoodech. Nedá se říct, že by šlo zrovna o nejzdravější jídlo, ale hlavně, že chutná. Ale i tento pokrm je možné připravit zdravě a chutně. A hlavně na grilu.

Abyste připravili ten nejlepší burger, budete potřebovat pár rad, bez kterých se především začátečník neobejde. Nejde přitom o nic složitého, takže nemusíte mít žádné obavy.

  1. V prvním kroku je důležité vybrat to správné maso. Na burgery vybírejte takové, které má vyšší obsah tuku. Libové maso můžete použít také, ale pro získání té pravé chuti byste tam trochu tuku měli přece jen dostat. K tomu můžete použít namrzlý špek, který k masu přimelete.
  2. Jakmile budete mít bochánky připravené, tak doprostřed ještě syrového masa udělejte prstem důlek. Střed burgerů se totiž špatně opéká a často se vyboulí, tímto trikem tomu lze do jisté míry zabránit.
  3. Během grilování maso nikde nemačkejte. Tím byste jen přišli o všechnu tu dobrou šťávu, která vznikne při grilování.
  4. Všechny ostatní ingredience, které budete potřebovat, byste měli mít připravené předtím, než maso dáte na gril. Ať už jde o zeleninu nebo housky, vše už by mělo být umyto a nakrájeno. Maso se na grilu nenechává moc dlouho, takže byste další přípravy jen těžko zvládali.
  5. Důležité je také rozvrhnout si správně čas, který na přípravu potřebujete. Zvlášť v případě, kdy se rozhodnete pro domácí bulky či vlastní majonézu.
  6. V případě kupovaných housek dejte raději přednost těm z pekařství. U hamburgeru totiž nejde jen o maso, důležité je vše okolo. A přece si nepokazíte chuť špatným výběrem housek.
  7. Pokud vám vlastní hamburger zachutná, čemuž věřím, můžete si pár domácích housek připravit předem a dát je až do příštího grilování do mrazáku. Až budou opět potřeba, stačí je už jen rozmrazit na ohni a hned máte o jednu práci míň.

Datum: 2.11.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.