Aktuality

Který sýr můžete grilovat

Grilovaný kozí sýr

Grilovaný kozí sýr

Pokud rádi grilujete, určitě jste si svůj jídelníček už dávno rozšířili o grilování sýrů. Jestliže sýry na grilování kupujete v obchodě, jistě vybíráte podle toho, zda na obalu je uvedeno, zda je určen přímo ke grilování. Grilovat jde ale také jiné sýry, u kterých byste to možná vůbec nehádali. Pokud víte, jak na to, můžete si na grilu připravit i sýr s modrou plísní.

Sýrů, které můžete bez problémů grilovat, existuje celá řada. Nejlepší volbou jsou samozřejmě ty, které mají pevnější strukturu. Z toho jasně vyplývá, že tavené sýry jsou pro grilování nevhodné. Nejčastěji se tedy grilují nejrůznější hermelíny. V oblibě jsou především ty kořeněné. Na grilu se ale velmi často objevují také tvrdé kozí sýry, camembert či měkké sýry s mazovou kulturou na povrchu.

Většina sýrů ke grilování, které jsou k mání v obchodech, jsou už dochucené. Koupit můžete samozřejmě i sýry bez jakýchkoliv příchutí a následně si je dochutit až doma podle vlastních představ. Jestli si necháte poradit, tak v žádném případě nevynechejte bylinky, především pak tymián, rozmarýn nebo třeba oregano. Nejlepší jsou samozřejmě čerstvě nasekané bylinky, které naložíte do oleje a následně jimi sýr potřete.

Když už máte vybraný sýr a máte ho i dobře ochucený můžete se pustit do grilování. Jestli máte koupený vyloženě sýr určený ke grilování, tak se nemusíte bát žádných problémů při grilování. Sýry vám na smaltovaném roštu budou dobře držet. Jestli jste si ale ke grilování vybrali obyčejné sýry, např. běžný hermelín nebo modrý sýr, určitě uděláte nejlíp, když sýr zabalíte do alobalu. Sýry byste do alobalu měli zabalit především v případě, kdy ho hodláte rozkrojit a naplnit ho např. bylinkami.

Chcete-li vyzkoušet něco nového, můžete se pustit do grilování sýru zvaného halloumi. Tento sýr se griluje přímo na grilu a je pro něj typické, že po grilování na sýru zůstává struktura roštu.

Datum: 1.4.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.