Aktuality

Kachna na pomerančích

Chystáte-li se grilovat něco nového a neokoukaného, můžete vyzkoušet výborný a snadný recept na grilovanou kachnu na pomerančích. I kachnu totiž můžete bez potíží připravit na grilu. Záleží jen na vás, který kousky kachního masa si vyberete. Grilovat lze jak celou kachnu, tak i pouze některou její část Velmi oblíbené jsou například kachní prsa. Kombinace domácí kachny a exotického pomeranče vám jistě zachutná.

Pro přípravu tohoto pokrmu nebudete ani potřebovat moc ingrediencí. Postačíte si s těmito:

- 4 plátky kachního masa,
- 2 polévkové lžíce olivového oleje,
- 1 polévkovou lžíci cukru,
- 250 ml šťávy z pomerančů,
- 250 ml červeného vína,
- trochu zázvoru,
- kardamom,
- sůl a pepř.

Důležitá je příprava samotného masa. V první řadě je potřeba zbavit kachní maso přebytečného tuku. Poté stačí maso už jen potřít olivovým olejem, osolit ho a opepřit. Poté byste měli nechat maso nějakou dobu odpočívat.

Tento čas můžete vyplnit například přípravou marinády. Tu připravíte velmi jednoduše. Stačí, když smícháte víno, pomerančovou šťávu, cukr, nastrouhaný zázvor a kardamom v hrnci. Ten pak dejte na sporák a směs vařte dokud nebude hustá. Mělo by vám to zabrat přibližně 30 minut. Nezapomínejte směs pravidelně promíchávat, aby se vám nepřivařila.

Na rozdíl od jiných receptů, v tomto případě nemusíte maso do marinády namáčet přes noc. Kachní maso přijde do styku s marinádou teprve až na grilovacím kameni či grilovacím roštu. Až bude gril dostatečně rozpálený, stačí na grilovací kámen či rošt položit jednotlivé kousky kachního maso, a to průběžně během grilování potírat uvařenou marinádou. Maso byste měli nechat grilovat přibližně 10 minut z každé strany.

Grilovanou kachnu na pomerančích můžete podávat například s čerstvým chlebem nebo s grilovanými bramborami, které si můžete během venkovního grilování připravit v troubě.

Datum: 18.3.2020 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.