Aktuality

Ugrilujte si chutný hamburger

Základy grilováníNevíte, co nového přidat do svého menu při grilování? Vyzkoušejte ugrilovat vlastní burger s vlastní barbecue omáčkou.

K přípravě burgeru budete potřebovat:

800 g nahrubo namletého hovězího masa,
½ nadrobno nakrájené cibule,
1 stroužek drceného česneku,
Nasekanou petrželku,
2 lžičky worcesterské omáčky,
1 žloutek,
1 lžíci olivového oleje,
Mořskou sůl a čerstvě namletý pepř.

Dále si připravte:

4 housky,
4 plátky čedaru,
4 nakládané okurky,
2 lžíce majonézy,
2 lžičky dijonské hořčice,
1 menší cibuli,
Hlávkový salát,
Barbecue omáčku.

Nejdříve se pusťte do přípravy samotného burgeru. Přichystejte si všechny uvedené ingredience, které vložíte do mísy a dobře promícháte. Ze vzniklé hmoty následně vytvořte 4 burgery, které následně vložíte až do doby grilování do ledničky.

Čas zbývající do grilování můžete vyplnit přípravou vlastní omáčky. Tu si sice můžete koupit v obchodě, ale co si budeme říkat, domácí je prostě lepší. A není to ani nijak složité. V hrnci na olivovém oleji opečte 1 cibuli spolu s 2 stroužky nadrobno nakrájeného česneku. Přidejte špetku chilli a neustále míchejte asi 3 minuty. Do hrnce dále vložte 400g konzervu krájených rajčat, 80g tmavého třtinového cukru, přibližně 2 polévkové lžíce jablečného octa, 2 lžíce worcesterské omáčky a nakonec ještě 1 lžící hustého rajského protlaku. Na mírném plameni pak nechte celou směr probublávat přibližně půl hodiny. Dokud nedojde ke zhoustnutí. Poté směs rozmixujte a dle chuti dosolte.

Máte-li vše připravené, je nejvyšší čas na samotné grilování. Předtím, než vložíte jednotlivé burgery na gril, je potřete slabou vrstvou oleje. Burgery byste měli grilovat přibližně 4 minuty z každé strany. Asi minutu předtím, než je z grilu sundáte, položte na jednotlivé kousky plátky čedaru.

Pak se můžete pustit do skládání jednotlivých částí hamburgeru. Na spodní část housky (kterou můžete mírně opéct) naneste směs majonézy s hořčicí. Na ni položte list salátu a něj zase položte burger. Následují kousky cibule a okurky. Nakonec vše pokapejte vlastní domácí barbecue omáčkou a přiložte horní část housky. A máte hotovo.

Datum: 13.12.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.