Aktuality

Připravte si maso na hamburger

HamburgerJedním z oblíbených pokrmů, které si můžete na grilu připravit, je klasický americký hamburger. Při jeho přípravě je samozřejmě nejdůležitější maso, které se ovšem musí umět správně udělat. Pokud nejste nároční, můžete si maso na hamburger koupit v obchodě. Ti odvážnější se ale jistě pustí do vlastní přípravy masa.

Které maso použijete, je čistě na vás. Někdo nedá dopustit na pravou svíčkovou, pro jiného ho nejlepším masem na hamburger čerstvý hovězí krk. Ať už si vyberete kterékoliv maso, postup jeho přípravy bude vždy stejný.

V první řadě je potřeba maso namlet nahrubo. Pamatujte přitom, že maso by mělo být zbavené velkých blán. Aby se vám maso lépe mlelo, můžete ho před mletím tak na půl hodinky vložit do mrazáku. Namleté maso poté rozdělte na kousky. Jejich počet by měl odpovídat počtu plánovaných hamburgerů. Z každého kousku udělejte kouli, se kterou následně asi dvacetkrát bouchněte o stůl. Díky tomu získá maso větší pojivost a při opékání se nebude rozpadat.

Následně z masa vytvarujte hamburgery. Při tvarování vytvořte uprostřed placky nepatrný důlek, díky kterému se maso v těchto místech rychleji propeče. Než maso vložíte na gril, ponechte ho chvíli v lednici. Těsně předtím, než začnete jednotlivé kousky maso pokládat na gril, jednotlivé kousky podle chuti osolte a opepřete.

Chcete-li mít hamburgery propečené do růžova, grilujte je z každé strany přibližně 5 minut a poté ještě asi minutu znovu z první strany. Dobu pečení je samozřejmě potřeba upravit podle výšky masa. Nejste-li si jistí, zda už je váš hamburger hotový, zkuste se řídit pomocí tuhosti masa. Hotové maso by mělo být stejně tuhé jak na okraji, tak i uprostřed.

Když je maso hotové, můžete se pustit do závěrečné fáze. Vezměte housky (dle libosti ji můžete nejdřív na grilu trochu opéct) a na spodní stranu dejte kečup, hořčici nebo váš oblíbený dresink. Na něj položte salátový list, přidejte na plátky nakrájené rajče a teprve na něj položte ugrilovaný kus masa. Dále použijte nakrájenou cibuli a okurky. Na to vše položte horní díl housky. Dobrou chuť.

Datum: 2.12.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.