Aktuality

Na grilu připravené mleté maso

Grilované masoKdyž se řekne, že se bude na grilu připravovat maso, většina lidí si představí pořádný kus flákoty. Tedy pěkný kus masa v celku nebo vysoký hovězí steak. Na grilu ale můžete připravit také mleté maso. Jen je potřeba počítat s tím, že místo klasického roštu budete potřebovat grilovací kámen. Na grilovací kámen můžete jednotlivé bochánky pokládat stejně, jako by to byla pánvička na maso.

A abyste udělali celkový dobrý dojem, můžete k hovězímu mletému masu přidat ještě dušenou cuketu a sýr.

Na tuto jedinečnou pochoutku si budete muset připravit tyto ingredience:

- 800 g mletého hovězího masa,
- 4 plátky anglické slaniny,
- 8 plátků sýru chedar,
- 1 cuketu,
- cibuli (1x červenou, 1x menší jarní cibulku),
- česnek,
- worcesterovou omáčku,
- vejce,
- strouhanku,
- 20 g másla,
- bazalku,
- kari.

Mleté hovězí maso vložte do misky a ochuťte pomocí soli, pepře a worcesterovi omáčky. K chycenému masu přidejte ještě nadrobno nakrájenou červenou cibulku a prolisovaný česnek (kolik ho dáte, záleží na vaší chuti). Nakonec je potřeba maso spojit. To uděláte klasicky pomocí vajíček a strouhanky. Tuto směs důkladně promíchejte a nechte přibližně 3 hodiny odpočívat v chladu.

Než začnete s grilováním masa, můžete se pustit do přípravy dušené cukety. Na pánvi si nechte rozpustit máslo, na kterém nechte zesklovatět jarní cibulku společně s česnekem. Po orestování přidejte na pánev na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, kterou restujte přibližně 2 minuty.

Na tuto směs poté nasypte na kostky nakrájenou cuketu. Tu restujte přibližně 1 minutu a pak ji zalijte 200ml vody. Pánev poté zakryjte pokličkou a cuketu nech dusit, dokud nezměkne. Pak slijte vodu.

Z mletého masa pak vytvořte placičky, které pak poskládejte na grilovací kámen. Z obou stran by se pak bochánky měly grilovat přibližně 6-7 minut. Asi tak minutu před sundáním placek z grilu položte na každou z nich lžíci dušené cukety a tu přikryjte plátkem sýru.

Datum: 17.10.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.