Aktuality

Losos připravený na grilu

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Jedním z nejzdravějších pokrmů, který si můžete během letního grilování připravit, je bezpochyby ryba. Těch ale samozřejmě existuje celá řada a pokud s grilováním ryb teprve začínáte, možná budete mít trochu problém vybrat si rybu, které vám bude nejvíce chutnat.

Mezi prvními vás možná napadne připravit na grilu naši tradiční rybu, tedy kapra. Nemusí se přeci jen podávat jen jednou do roka. Pokud se ale obáváte, že jeho příprava na grilu bude pro vás trochu moc složitější, můžete si pro začátek vybrat něco jednoduššího. Nabízí se například pstruh. Nechcete-li se ale hned na začátku pouštět do celé ryby, vyzkoušejte raději lososa.

Losos patří bez debat mezi nejoblíbenější ryby, které se v našich domácnostech čím dál častěji objevují na jídelníčku. Někteří lidé, aby zůstali věrní rybě na Vánoce, vyměnili klasického kapra právě za lososa.

Připravit lososa na grilu je přitom velmi snadné a rychlé. K přípravě budete potřebovat tyto ingredience:

- Filet z lososa s kůží

- Extra panenský olivový olej

- Citrón nebo limetku

- Pepř a sůl (nejlépe hrubozrnnou)

V první řadě je potřeba dobře omýt a očistit rybí filety. Už při přípravě si je rozkrájejte na jednotlivé porce. Každý kousek důkladně osolte, opepřete a pokapejte trochou olivového oleje. Aby se všechny tyto ingredience co nejlépe vstřebaly do masa, můžete je tam lehce vmasírovat. To je vše, co je potřeba udělat ještě v kuchyni. Poté už můžete přistoupit ke grilu, a tedy i k samotnému grilování.

Filety z lososa pokládejte na středně rozpálený gril kůží ve spod. Maso byste přitom neměli pokládat na klasický rošt, aby se vám při grilování nerozpadlo. Lepší je použít speciální rošt pro ryby nebo maso položit např. na grilovací či solný kámen. Losos by se správně měl grilovat asi 5 minut. Poté maso otočte a pomalu dopékejte.

Takto připravené filety nakonec na talíři pokapejte citronovou šťávou nebo šťávou z limetky a podávejte k nim např. opečený brambor.

Datum: 18.9.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.