Aktuality

Grilovaný amur

Grilovaná ryba

Grilovaná ryba

Pokud jste se rozhodli udělat při grilování změnu a ugrilovat něco jiného a zdravějšího, než jsou špekáčky či hovězí steak, a zařadili jste na svůj jídelníček rybu, možná byste měli zauvažovat i nad něčím jiným, než je klasický pstruh nebo kapr. Chybu rozhodně neuděláte, jestliže se rozhodnete pro amura.

Vyzkoušet můžete např. verzi grilovaného fileta z amura s červenou řepou, česnekem a tymiánem.

K přípravě budete potřebovat tyto ingredience:

- 800 g amura
- 800 g červené řepy (vcelku to jsou asi 4 ks)
- 100 ml olivového oleje
- 100 g česneku
- 200 g červené cibule
- 1 ks citronu
- 1 lžíci medu
- snítku tymiánu
- špetku soli a pepře

Nejdříve je potřeba pustit se do přípravy červené řepy. Tu je potřeba důkladně omýt a zbavit všech nečistot. Jednotlivé kusy pak společně s olivovým olejem, snítkou tymiánu a špetkou soli zabalte do alobalu a dejte do předehřáté trouby. Řepu byste měli péct přibližně 45 minut, dokud nebude úplně měkká. Upečenou řepu pak vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Poté ji oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

Poté se můžete pustit do přílohy, kterou budete následně podávat ke grilovaným filetům. Nejdříve si nakrájejte česnek a červenou cibuli. Ty pak následně přihoďte na pánvičku s olivovým olejem. Přidejte natrhaný čerstvý tymián a upečenou, na kousky nakrájenou, červenou řepu. Vše osolte, opepřete a pokapejte trochou medu. Na pánvičce pak všechny ingredience orestujte do zlatova.

Jednotlivé filety z amura potřete trochou olivového oleje a posypte barevným pepřem (nejlépe čerstvě namletým z mlýnku). Filety nakonec pokapejte šťávou z citrónu a můžete je pokládat na lehce rozpálený gril. Filety grilujte buď ve speciální mřížce pro grilování ryb nebo na grilovacím tácku. V ideálním případě můžete kousky amura položit na grilovací kámen. Amur je totiž velmi křehká ryba a mohlo by se vám tedy snadno stát, že se vám při grilování rozpadne a popadá do ohně.

Ugrilované filety pak servírujte přímo na restovanou řepu.

Datum: 19.8.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.