Aktuality

Nejčastější chyby při grilování

Letní grilování

Letní grilování

Letní grilování patří bezesporu mezi nejoblíbenější aktivity mnoha lidí na celém světě. A stejně jako u každé jiné činnosti, si každý myslí, že způsob, jakým griluje on sám, je ten nejlepší, nejzdravější a vůbec nejlepší.

Velmi často je ale opak pravdou. Téměř každý se během grilování dopouští chyb, ať už se týkají výběru pokrmů, jejich přípravy či samotného grilování.

Mezi nejčastější chyby, které lidé během grilování dělají patří:

1. Podcenění přípravy – grilování rozhodně není jen o tom, že se vyndá gril, který se pořádně rozpálí a něj se položí nějaký kus masa. Už před grilováním byste měli mít vše připravené a hned po ruce. Od všech potřebných ingrediencí, přes samotný gril a grilovací nářadí až po nádobí.

2. Špatná teplota ke grilování – každý pokrm potřebuje pro svou ideální přípravu jinou grilovací teplotu. Zatímco kus steaku můžete klidně položit na vysoce rozpálený rošt, u zeleniny si toto dovolit nemůžete.

3. Grilování nad plemenem – z dětství si jistě každý vybaví chvíle, kdy se u ohýnku hezky nad plamenem opékaly špekáčky. Není ovšem žádoucí grilovat na grilu, kde těchto plamínků je velké množství. Pokud je plamenů hodně a jsou opravdu veliké, je lepší postříkat gril trochou vody.

4. Příliš dlouhé grilování – pokud si říkáte, že delším grilováním nic nezkazíte, nemáte pravdu. Jak maso, tak i zeleninu byste neměli nechávat grilovat příliš dlouho. Snadno se vám stane, že budete mít vysušené maso a připečenou zeleninu.

5. Propadávání přes gril – při grilování menších kusů masa či zeleniny byste měli vždy používat grilovací tác. Byla by přece jen škoda, kdyby vám všechno jídlo propadlo přes rošt do ohně. V ideálním přípravě byste měli grilovat na grilovacím kameni.

6. Nepromazání grilovací mřížky – pokud grilujete větší kousky maso přímo na mřížce, nezapomeňte ji před položením masa dobře promazat olejem. Bude tak mít jistotu, že se vám maso nepřipeče.

Datum: 1.8.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.