Aktuality

Bezpečnostní zásady při grilování

gril-grilovaniGrilování patří bezpochyby mezi nejoblíbenější letní aktivity, kterému se může věnovat úplně každý. Ale jako při každé aktivitě, i při grilování je potřeba dodržovat jisté zásady a bezpečnostní pokyny.

Většina lidí bezpečnost při grilování asi moc neřeší. I tak ale, podvědomě, se některými zásadami řídí. Vždyť koho by např. napadlo grilovat v uzavřených prostorách.

Při grilování byste měli také trochu řešit oblečení. Nejde samozřejmě o to, abyste na sobě měli nejmodernější a nejstylovější kousky. Hlavně jde o to, abyste si ke grilu nevzali oblečení z umělých vláken, kterému stačí málo, aby se vlivem vysoké teploty zničilo a vás zranilo. Nejlepším řešením by ovšem bylo, kdybyste si při grilování vzali na sebe speciální zástěru na grilování.

Během grilování byste svou pozornost neměli věnovat jenom přípravě jídla a svým hostům. Pozor byste měli dát především na děti a domácí mazlíčky, kteří vám budou dělat při grilování společnost.

K podpálení dřevěného uhlí byste měli používat doporučené podpalovače. Rozhodně ale nepoužívejte žádný líh nebo benzín. Při rozdělávání ohně se také doporučuje používat žáruvzdorné rukavice a dlouhé kleště. Ještě než začnete grilovat, ubezpečte se, že se s grilem nedá hýbat. Pokud by během grilování došlo k rozšíření plamenů, v žádném případě nepoužívejte k hašení vodu.

Další bezpečnostní pokyny byste měli dodržovat v případě, že vlastníte plynový gril. Tyto rady se týkají především skladování plynových lahví. Ty byste nikdy neměli nechávat na slunci. Pro uskladnění jim raději vyberte nějaké tmavé a co možná nejchladnější místo. Pozor ale na skladování lahví v uzavřených místnostech. V takovém případě totiž hrozí zvýšené nebezpečí vzniku požáru.

Jakmile ukončíte grilování na svém plynovém grilu, měli byste dobře zkontrolovat, jestli jste opravdu uzavřeli všechny plynové kohoutky.

Datum: 1.7.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.