Aktuality

Grilovaný kuřecí špíz s cuketou

Grilované špízy na kameni

Grilované špízy na kameni

Připravte si na příští grilovačku vynikající grilovaný špíz. Jeho příprava vám nezabere mnoho času a výsledek bude jistě stát za to. Nemusíte přece grilovat jen špekáčky a vepřové či hovězí steaky. Výhodou takového špízu je i to, že současně s masem rovnou připravíte také grilovanou zeleninu.

Pokud budete na grilování hostit také děti, můžete jim připravit například velmi chutnou verzi kuřecího špízu s cuketou.

K přípravě špízu si budete muset sehnat tyto ingredience:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 ks cukety
  • 2 ks cibule
  • 2 ks papriky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky grilovacího koření s česnekem

Nejdříve je potřeba pustit se do přípravy masa. Kuřecí prsa nejdříve omyjte a posléze nechejte okapat. Poté je rozkrájejte na větší kousky.

Cuketu nejdřív opláchněte a oloupejte. Rozkrojte je po délce a zbavte měkké vnitřní části s jádry. Zbytek cukety nakrájejte na kousky, stejné velikosti jako budete mít i kousky masa. Cibuli je potřeba oloupat a nakrájet na čtvrtky dost velké, aby se dali napíchat na špíz. To samé pak udělejte také s paprikou.

Když už je vše připravené a nakrájené, můžete začít s tvorbou samotných špízů.

Na grilovací špízy pak střídavě napichujte cuketu, kuřecí maso, papriku a cibuli. Takto připravené špízy položte na grilovací tác či na grilovací kámen. Nachystané špízy pak posypte kořením o pokapejte olivovým olejem.

Pokud budete chtít dělat k špízům jako přílohu pečené brambory, můžete na chvíli nechat špízy odležet a pustit se do přípravy brambor. Ty si můžete opéct v troubě např. spolu s česnekem, cibulí, solí a tymiánem.

Zatímco se vám budou v troubě péct brambory, můžete začít s přípravou grilu. Chvíli předtím, než budou hotové brambory, můžete na rošt grilu položit grilovací tác se špízy. Ty by měly být hotové během 10-15 minut.

Pak už jen stačí položit špízy na talíř společně s upečenými bramborami a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť.

Datum: 19.6.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.