Aktuality

Co ugrilovat dětem?

grily-grilovaniGrilování je především rodinnou událostí, které se účastní nejen dospělí, ale také malé děti. Ne vše, co se při grilování připraví je pro to nejvhodnější. Přece jen většina dospělých dává přednost ostřejším, dobře marinovaným jídlům, které ovšem malým dětem moc nesvědčí. Kterými grilovanými pokrmy se tedy dětem zavděčíte?

Vydatným a dobře stravitelným jídlem bude pro děti jistě grilovaný špíz. Jeho velkou výhodou je především to, že jeho složení je zcela ve vašich rukou. Můžete tam tedy přidat jen ty ingredience, u kterých jste si jistí, že je vaše ratolesti budou jíst. Fantazii se meze nekladou, takže klidně můžete vytvořit různobarevné jídlo plné ingrediencí, které vám vaše ratolesti jistě s chutí spořádají.

Při výrobě špízu byste neměli zapomínat na zeleninu. Vybírat byste přitom měli takové druhy, které se na grilu budou připravovat přibližně stejnou dobu. Do špízu tak můžete přidat např. papriku, cuketu nebo třeba žampiony. Nemusíte přitom zůstat jen u zeleniny. Použít můžete také nejrůznější druhy ovoce. Mezi ostatní ingredience ve špízu tak můžete přidat např. ananas nebo jablko.

Nedílnou součástí každého špízu by mělo být také maso. Tady buď můžete jít buď na jistotu a použít ten druh masa, u kterého máte jistotu, že vám ho děti sní, nebo můžete trochu experimentovat. Klasické kuřecí maso tak můžete nahradit např. masem krůtím nebo třeba rybou. Výbornou volnou by v tomto případě byl třeba losos.

Při tvorbě špízu hraje velkou roli také marináda. S tou byste to opravdu moc přehánět neměli. Pokud budete vyrábět vlastní marinádu, měli byste raději zvolit takové ingredience, které nebudou pálivé.

A aby dětem to čekán na grilovaný špíz rychleji ubíhalo, můžete je samotné zapojit do samotné přípravy. Kluci mohou tatínkům pomáhat u grilu a holky zas pomohou mamince s přípravou všech ingrediencí. Po takové námaze si pak ugrilované jídlo opravdu užijí.

Datum: 3.6.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.