Aktuality

Cukety na grilu s česnekem

grily_grilovane-cuketyPlánujete o víkendu grilovat? Pokud je vaše odpověď ano, pak už jistě dopředu přemýšlíte o tom, jaké pokrmy si tentokrát na svém grilu připravíte. Ve vašem seznamu určitě nebude chybět nějaké to maso, možná přidáte také sýr ke grilování. A co takhle si k tomuto jídelníčku přidat ještě grilovanou zeleninu, konkrétně chutnou cuketu.

Cuketa patří mezi oblíbenou zeleninu, která se velmi často připravuje na grilu. Není se čemu divit. Cuketa chutná výborně, je zdravá a ke grilování ji připravíte velmi snadno a rychle. Připravit je můžete s použitím různé marinády nebo velmi jednoduše pouze s česnekem.

K přípravě této grilované zeleniny budete potřebovat následující ingredience:

  • cukety (podle množství osob, pro 8 lidí si připravte asi 6 středně velkých cuket),
  • 1-2 svazky petržele,
  • česnek,
  • menší chilli papričku,
  • olivový olej,
  • sůl.

Samotná příprava je pak už velmi jednoduchá. Cuketu stačí dobře omýt a nakrájet na dlouhé plátky. Jednotlivé kousky by měli mít šířku přibližně 5 mm. Takto nachystané kousky nejprve osolte a chvilku počkejte, ať se z nich dostane veškerá přebytečná voda. Vodu pak z talířku odstraňte, cuketu opláchněte a dobře osušte. Plátky cukety nakonec potřete olivovým olejem, rozprostřete je na grilovací tác a dejte je grilovat.

Zatímco se vám budou cukety grilovat, vy se můžete pustit do výroby česnekové pasty. K její výrobě budete potřebovat v první řadě petrželku, kterou je potřeba nasekat nadrobno. K ní se poté přidá rozlisovaný česnek a olivový olej. Vše se promíchá tak, aby vznikla řidší česneková pasta.

Takto připravenou směsí potírejte jednotlivé plátky cukety, jakmile je vyndáte z grilu. Naskládat je můžete na talířek hezky na sebe. Poté je nechte vychladit, aby do sebe mohli nasát chuť česneku. Podávejte je pak jako přílohu ke grilovanému masu. Dobrou chuť.

Datum: 21.5.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.