Aktuality

Správné grilování cukety

Grilovaný lilekCuketu na grilu připravíte během pár minut. Gril by přitom měl být dobře rozpálený. Jednotlivé kousky cukety byste neměli pokládat přímo na rošt grilu. Na grilování byste měli použít grilovací tácek nebo speciální grilovací rošty na zeleninu. Pokud ale ani jedním předmětem nedisponujete, použijte při grilování alespoň alobal. Nebudete se tak pořád bát, že vám plátky cukety spadnou do ohniště.

Během grilování se také doporučuje používat hodně oleje. Ten cuketu nejen dochutí, ale také pomáhá tělu lépe vstřebávat vitamíny.

Cuketu na grilování připravíte velmi snadno. Stačí ji opláchnout a nakrájet na silnější kolečka. Slupky jí zbavovat nemusíte, ale pokud byste to udělali, bude hrozit, že se vám cuketa na grilu potrhá. Ke grilování se nejlépe hodí mladá cuketa. Starší mají totiž silnější slupku a jadýrka jsou výrazně větší než u těch mladších.

Jak ale před grilování cuketu nejlépe připravit? Použít sůl ještě před grilováním nebo až po něm? Jakou marinádu nejlépe použít, aby měla cuketa jedinečnou chuť? Na tyto otázky existuje celá řada odpovědí. Záleží na každém, co mu chutná.

Chcete-li mít cuketu hezky šťavnatou, tak ji před grilováním nesolte. S grilováním byste se pak neměli moc zdržovat. Lepší je ugrilovat ji zprudka, aby zbytečně nepřišla o šťávu. Sůl pak můžete použít až při stolování. Jestli ale dáváte raději přednost sušší variantě grilované cukety, pak ji hned po nakrájení trochu osolte, nechte deset minut odležet a pak ji dobře osušte.

S marinádami je to podobné, záleží na vaší chuti. Někdo dává přednost cuketě bez jakékoliv úpravy. Někomu jinému nijak ochucená cuketa nebude třeba vůbec chutnat. S marinádou určitě nic nepokazíte. Použít přitom můžete stejnou marinádu, jakou použijete na maso. Klidně se ale můžete pustit do výrobu nové marinády. Úplně vám přitom bude stačit olivový olej, česnek a trocha bylinek. Cuketa připravená v marinádě bývá zpravidla šťavnatá, měkká a plná chuti.

Datum: 2.5.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.