Aktuality

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Ke grilování ryb se jednou za čas odhodlá každý, kdo vlastní gril a pravidelně na něm připravuje nejrůznější pokrmy pro rodinu i přátelé. Ryba je velmi chutná, zdravá a je velmi rychle připravená.

Mezi oblíbené ryby, které se u nás často grilují, patří např. makrela. Do popředí, a tedy i na rošty grilů, se čím dál častěji dostává jiná ryba. Losos. Tuto rybu lze jíst připravenou nejrůznějšími způsoby: vařenou, pečenou, smaženou nebo jen tak syrovou. A výborná bude i v případě, kdy si ji připravíte na grilu.

Co budete potřebovat k přípravě tohoto pokrmu?

- 800 g filetů z lososa,
- citrónovou šťávu,
- špetku citronové kůry,
- 20 g rukoly,
- 2 lžičky kaparů,
- 120 g másla,
- mletý bílý pepř,
- sůl.

Nejdříve je potřeba dobře očistit a vysušit filety. Ty se poté osolí, opepří a pokapou čerstvě vymačkanou šťávu z citronu. Takto připravené filety pak vložte asi na půl hodiny do ledničky.

Mezitím se můžete pustit do přípravy ochuceného másla. V první řadě si najemno nasekejte rukolu a kapary a vložte je do misky. Poté přidejte čerstvě nastrouhanou citronovou kůru a máslo. Nakonec vše ještě osolte a opepřete. Tuto směs je potřeba dobře promíchat, aby se všechny ingredience promíchaly.

Z této vytvořené směsi pak vymodelujte váleček, který bude přibližně 3 cm široký. Váleček je pak potřeba zabalit do fólie a dát asi na půl hodiny do mrazáku pořádně zatuhnout.

Mezitím, co se vám bude v mrazáku chladit ochucené máslo, můžete vyndat připravené filety z lososa a pustit se do samotného grilování. Jednotlivé filety položte nejlépe na grilovací kámen nebo je vložte do speciální mřížky pro grilování ryb. Ten by měl být už předem potřený olejem, aby se vám maso nepřipálilo. Lososa byste měli grilovat přibližně 15 minut.

Ke grilovanému lososu podávejte připravené ochucené máslo a čerstvou zeleninu.

Datum: 17.4.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.