Aktuality

Ugrilujte si správně rybu

Grilování ryb

Grilování ryb

Grilovací sezona se pomalu rozjíždí. Předem určené místo na grilování je již očištěno, stejně jako gril, který se po zimní přestávce musí uvést do stavu vhodného ke grilování. Při čištění grilu se tedy zaměřte také na jeho celistvou kontrolu. V případě potřeby gril opravte nebo, pokud si na to netroufáte, pozvěte si na to odborníka.

Jestli máte vše připravené podle svých představ, stačí už jen vymyslet, jakém pokrmem novou sezonu zahájíte. Pokud chcete začít zdravěji, např. v rámci jarní očisty těla, tak můžete místo tradičního špekáčku či steaku připravit na grilu nějakou tu rybičku.

Ryby, jak každý moc dobře ví, jsou velmi zdravé. Ale nejen to. Připravené na grilu chutnají nejlépe. Ryba se dá grilovat jak v celku (to se týká především menších ryb) nebo jako steak. Mezi steakové ryby patří např. losos nebo tuňák, naopak mezi menší ryby řadíme pstruhy nebo makrely.

Grilování ryb ale není tak snadné jako grilování vepřového či hovězího masa. Rybí maso je křehčí, takže si musíte dávat pozor na to, abyste ho nespálili, a přitom ho dostatečně ugrilovali. Při grilování ryb tak můžete využít několik dobrých typů, které vám grilování usnadní. Např. v případě, že máte ryby vážící více jak půl kila, měli byste na každé straně udělat několik rovnoběžných zářezů směrem ke kosti. Díky tomu bude teplo snadněji procházet masem až k jeho nejsilnější části. Rybu tak budete mít rovnoměrně upečenou.

Výbornou pomůckou pro grilování ryb je speciální mřížka, určená přímo k tomuto účelu. Existují buď mřížky drátěné nebo perforované kovové pláty, které jednoduše položíte na grilovací rošt. Ještě předtím, než do mřížky položíte rybu ji nezapomeňte naolejovat a důkladně rozehřát. Rybu grilujte do té doby, dokud vnější strana nezhnědne. Rybu také musíte obracet, což bude díky mřížce velmi jednoduché.

Datum: 1.4.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.