Aktuality

Krkovička na grilu

Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Grilování je oblíbeným koníčkem mnoha Čechů, které ovšem může hostitelům způsobit menší či větší problémy. Nejde přitom jenom o stav samotného grilu nebo počasí, které může grilování značně zkomplikovat. Pokud grilujete opravdu často, můžete narazit na jiný problém. Co a jak vlastně budete grilovat.

Díky internetu si můžete z týdne na týden vyhledat nový recept, který můžete vyzkoušet. Jedním z nich může být i níže uvedený recept na grilovanou krkovičku.

Na 6 porcí grilované krkovičky budete potřebovat tyto ingredience:

  • 1 kg vepřové krkovice,
  • sojovou omáčku,
  • 1 polévkovou lžíci bramborového škrobu,
  • trochu piva (použít můžete také vodu),
  • sůl a koření podle chuti (hodí se např. koření na krkovičku)

Postup přípravy je opravdu velmi snadný, takže se do ní může pustit i ten, kdo se často k přípravě jídla nedostane. Krkovičku nakrájejte na silnější plátky, které naklepejte. Do piva či vody nasypte dostatečné množství soli, dále sojovou omáčku, vrchovatou polévkovou lžíci koření na krkovičku a bramborový škrob. Všechny tyto ingredience důkladně promíchejte, aby se vše dobře propojilo.

Poté připravené kousky masa vložte do připravené marinády. Marináda by se měla do masa pořádně vmíchat, aby maso do sebe co nejvíce natáhlo chuť marinády. Mísu s marinádou a krkovičkou pak dobře zakryjte (např. alobalem) a dejte na několik hodin do ledničky. Tam by se maso mělo marinovat minimálně 2-3 hodiny, ideálně by ale v ledničce mělo být odloženo do druhého dne.

Ještě předtím, než položíte jednotlivé kousky masa na rozpálený gril, tak plátky dobře osušte pomocí papírové utěrky. Kousky masa pak zprudka opečte z jedné i z druhé strany, aby se maso dobře zavřelo. Až bude maso zatáhlé, pak jej můžete ještě 10 minut dopékat, teď už ale jen na mírném ohni.

Grilovanou krkovičku podávejte s čerstvě namletým pepřem, čerstvým křenem a hořčicí.

Datum: 18.3.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.