Aktuality

Vodní gril

Metoda nepřímého grilování

Metoda nepřímého grilování

Jedním z nejnovějších typů grilů, které jsou na trhu k dispozici, je vodní gril. Tento druh grilu se díky svým vlastnostem stává vyhledávaným typem grilů především u lidí, kteří dávají přednost zdravému životnímu stylu.

Při grilování na vodním grilu se nemusíte bát, že se vám na grilu maso přesuší. Princip grilování na vodním grilu spočívá v tom, že se pokrm peče nad nádobou s vodou, pod kterou se topí dřevem z listnatých stromů. Nejde ale o to, že by se maso vařilo v páře. Skutečně jde o jeden z moderních způsobů grilování.

Vodní gril vlastně představuje jedem ze způsobů nepřímého grilování, v tomto případě k tomu dochází pomocí páry. Díky tomu máte jistotu, že maso nebude vysušené či spálené. Vodní gril musí být zakrytý, a to z toho důvodu, aby se teplo uvnitř rovnoměrně rozprostřelo a kouř zůstal uvnitř. Maso uvnitř grilu se tak zároveň udí. Šťáva, která by u jiných typů grilů odkapávala na uhlíky či dřevo, kape do nádoby s vodou. Na rozdíl od klasických grilů tak nevzniká žádné toxické zplodiny.

Mezi výhody, které má vodní gril oproti ostatním grilům na trhu, určitě patří to, že grilování je bez toxinů ze spáleného tuku. Pokud se chcete během grilování spíše věnovat svým hostům místo toho, abyste neustále stáli u grilu, kde byste museli otáčet maso, jistě oceníte i to, že u vodního grilu se tomuto vyhnete. Maso se totiž peče rovnoměrně ze všech stran. Další výhodou vodního grilu je, že s jeho pomocí můžete i udit. Dokonce můžete obě věci dělat zároveň, tedy jak grilovat, tak i udit. Jistě oceníte také fakt, že vodní gril se velmi snadno čistí. Navíc, k topení se používá dřevo z listnatých stromů, nejlépe pak z těch ovocných. Při grilování tak maso získá výjimečnou příchuť.

K nevýhodám, se kterými musíte při pořízení vodního grilu počítat, patří vyšší pořizovací cena a fakt, že neexistuje mnoho druhů, ze kterých byste mohli vybírat.

Datum: 1.3.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.