Aktuality

Grilovaná žebírka

grily-barbecuePokud už teď přemýšlíte o tom, čím zahájíte novou grilovací sezonu, tak vyzkoušejte vynikající grilovaná vepřová žebra. Ačkoliv se to nemusí na první pohled zdát, jejich příprava je velmi jednoduchá. Výsledek ale určitě předčí vaše očekávání.

Na přípravu dvou porcí budete potřebovat:

- 1 kg žebírek bez tuku,
- kečup,
- chilli papričky,
- dijonskou hořčici,
- rum,
- mletou červenou papriku,
- olivový olej,
- sůl a pepř.

Až budete mít všechny ingredience připravené, můžete se pustit směle do práce. V první řadě se pusťte do samotných žebírek. Pokud to bude možné, požádejte řezníka, aby vám žebírka naporcoval na pás široký 10 cm a 30 cm dlouhý. Takto připravený pás dobře osolte a opepřete (nejlépe čerstvě namletým pepřem). Připravte si motouz. Vepřový pás žeber smotejte masovou stranou dovnitř (žeberní blána bude tedy zvenčí smotku). Vzniklý smotek převažte připraveným motouzem.

Smotané kusy žeber pak rovnou položte na gril a zprudka jej opečte. Na grilu je nechte opékat 5–10 minut. Mezitím si můžete připravit marinádu. Marinádu připravíte jednoduše smícháním všech ostatních vyjmenovaných ingrediencí. Pokud jde o použité množství jednotlivých přísad, tam záleží hlavně na vaší vlastní chuti. Připravenou směsí pak bohatě potřete předpečená žebírka.

Natřená žebírka pak vraťte zpátky na gril a grilujte při nižší teplotě. Na griluje ponechte žebra přibližně 30–40 minut. Nezapomínejte je v průběhu grilování žebra průběžně potírat marinádou. Nemusíte se přitom vůbec obávat, že maso spálíte. Z vnější strany žeber je totiž blána a kosti, maso je pak ukryto uvnitř smotku.

Jako přílohu můžete zvolit např. čerstvý chléb. K žebrům můžete rovněž podávat různé omáčky podle své chuti. Hodit se může např. křenová omáčka nebo hořčice. Jako přílohu ke grilovaným žebrům můžete přidat také například kozí rohy.

Datum: 18.2.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.