Aktuality

Na co si dát pozor při výběru grilu

IMG_5810Přestože je únor a zima bude ještě dlouho trvat, mnozí z nás už netrpělivě vyhlíží první teplé jarní dny. Nemohou se totiž dočkat, až budou moct vytáhnout z garáže či sklepa svůj starý gril. Pokud jste ale na konci minulé grilovací sezony rozhodli, že vám gril už dosloužil, tak vás teď čeká nákup grilu nového. Ale jaký gril vybrat?

V zásadě lze říct, že vybírat můžete ze tří základních typů grilů. Jde o grily elektrické, plynové a grily na dřevěné uhlí. Vybírat gril byste přitom neměli podle toho, který se vám nejvíc líbí. Do obchodu byste měli přijít už rozhodnutí o tom, co od grilu očekáváte.

V první řadě byste měli vědět, kolik peněz chcete do nákupu nového grilu investovat. Také byste už měli mít představu o tom, jak často a pro kolik lidí budete chtít grilovat. Gril byste měli také vybírat podle toho, kde plánujete grilovat a kde bude gril přes zimu uskladněný. To jsou ty nejdůležitější věci, na které byste měli při výběru grilu myslet.

Pokud máte rádi tradiční kouřovou chuť grilovaného masa, bude vaší první volbou gril na uhlí a brikety. Žádný jiný gril tuto příjemnou chuť nevytvoří. Další výhodou je i levnější cena. Tyto grily se rovněž mohou pochlubit vysokou výhřevností. Grily na uhlí se ale musí poměrně dlouho rozehřívat. Grilované maso musíte také pořád hlídat, protože u nich nelze regulovat teplotu. Náročná je také jeho údržba.

Naopak plynový gril je připraven během pár minut. Protože z něj neuniká kouř, můžete ho používat i v uzavřených prostorách. Můžete u něj bez problémů regulovat teplotu a jeho údržba také není nijak náročná. K nevýhodám patří vysoká pořizovací cena a také propanbutanové láhve, které se k provozu grilu musí používat, nejsou vůbec levné.

K levnějším grilům patří i ty elektrické. Jediné, co k jeho provozu potřebujete, je obyčejná zásuvka. K výhodám patří rychlé rozehřátí, snadné použití i čištění a regulace teploty. Je ale potřeba počítat s tím, že elektrické grily jsou malé a mají malou životnost.

Datum: 1.2.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.