Aktuality

Grilovaný kozí sýr s brusinkami

Grilovaný kozí sýr

Grilovaný kozí sýr

Hledáte nějaký nový recept na grilování, se kterým byste se vytáhli před svými přáteli a rodinou? Nechcete přitom nabídnout jen nově připravený kus masa, ale chcete svým nejbližším naservírovat opravdovou novinku? Pak vyzkoušejte na grilu připravit kozí sýr s brusinkami. Tímto pokrmem, který je velmi snadný na přípravu, jistě uděláte na každého ten nejlepší dojem.

K přípravě této grilované pochoutky budete potřebovat tyto ingredience:

- 4 ks kozího sýru camembert,
- 1 ks jablka,
- 1 ks bílé bagety,
- 100 g sušených brusinek (popřípadě 200 g mražených),
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy,
- 1 lžičku cukru,
- špetku skořice,
- rozmarýn (nejlépe čerstvý).

Nejdříve si nachystejte brusinky. Sušené kousky ovoce zalijte horkou vodou a nechte je přibližně 30 minut odstát. Pokud máte brusinky mražené, nechce je nejdřív rozmrazit. Během té půl hodinky, během které necháte brusinky ve vodě, si můžete připravit jablko. To nejdříve omyjte a následně oloupejte a zbavte je jádřince. Poté jablko rozkrájejte na tenké plátky.

Po půl hodině přendejte brusinky do menšího hrnce. K nim přiložte nakrájené plátky jablka. Pak je posypte trochou skořice a cukru, a nakonec polijte citrónovou šťávou. Tuto směs pak poduste do měkka. Zatímco budete připravovat brusinkovou omáčku, můžete se pustit do grilování sýrů.

Jednotlivé porce kozího sýra camembert je nutné v první řadě zabalit do alobalu, a to nejlépe do dvojitého. Vytvořené balíčky pak grilujte jen krátce, asi 3 minuty, a to švem balíčku dolů. Poté balíčky sejměte z grilu, otevřete je a sýr ozdobte lžící připravených brusinek. Nakonec přidejte několik lístků rozmarýnu. Vše opět dobře zabalte a vraťte zpátky na gril. 2 minuty by měli na prohřátí stačit.

Takto připravené kousky grilovaného sýra servírujte se zbytkem brusinkové omáčky. Dokusovat můžete na plátky nakrájenou bílou bagetu.

Datum: 18.1.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.