Aktuality

Jak postupovat při grilování sýrů

Grilovaný sýr

Grilovaný sýr

Pokud jste přesvědčeni o tom, že co se týká grilování masa, neexistuje na světě (nebo aspoň v rodině) nikdo lepší, než jste vy, jistě jste už uvažovali o tom, kam se posunete dál. Velmi oblíbené je v dnešní době grilování ovoce a zeleniny, ale to asi nebude to pravé. Naštěstí se můžete pustit do grilování jiné pochoutky. Vedle masa a zeleniny stoupá v žebříčku nejoblíbenějších grilovaných pokrmů především grilovaný sýr.

Abyste si grilování sýra trochu ohmatali, můžete jako svůj první pokus ugrilovat některý předem připravený polotovar. Mezi nejznámější sýry patří určitě grilovaný hermelín. Připravená sada obsahuje kromě samotného sýru také vhodné koření a omáčky. Při grilování pak stačí postupovat podle návodu. Pak už stačí jen ochutnat a začít přemýšlet o vlastích receptech a vylepšeních.

Nenechte se ale mýlit. Ugrilovat správně sýr je dost ošemetná záležitost. V první řadě je nutné si uvědomit, že ne každý sýr je vhodný ke grilování. Zapomenout tak rovnou můžete na tavené sýry, které se na grilu chutně upravit nedají. Naopak mezi vhodné druhy patří např. již zmiňovaný hermelín, dále pak kozí sýr, eidam nebo také olomoucké tvarůžky.

U grilování sýrů je dobré držet se několika osvědčených rad. K nejčastěji zmiňovaným patří rada, že sýry byste neměli půlit, např. pokud je budete chtít něčím naplnit. Pokud se ale k tomuto kroku stejně rozhodnete, pak určitě sýr nebalte do alobalu a grilujte ho jen z té strany, kde je plíseň. K dalším dobrým radám patří i to, že sýry byste měli před grilováním zavčas vytáhnout z ledničky a nechat je chvíli odpočívat při pokojové teplotě.

Grilování sýrů se nemůže obejít bez alobalu. Do toho je nutné jednotlivé kousky sýra dobře zabalit. Pokud byste tak neučinili, začne se vám sýr na grilu pomalu roztékat. Chuť grilovaného sýra pak můžete podtrhnout také vhodně zvolenou marinádou.

Datum: 2.1.2019 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.