Aktuality

Vepřová žebírka na grilu

Grilovaná žebra

Grilovaná žebra

Máte rádi vepřová žebírka a rádi byste si je připravili na grilu? Tak vyzkoušejte níže uvedený recept na vynikající grilovaná žebírka.

Na přípravu 4 porcí grilovaných žebírek si připravte:
2 kg vepřových žeber,
1 svazek jarní cibulky,
3 ks cibule,
1 balení divokého koření,
1 ks česneku (popř. i více, záleží na chutí),
150 ml rajčatového protlaku,
a na dochucení sůl.

Na výrobu vlastní chutné marinády budete potřebovat tyto ingredience:

150 ml rajčatového protlaku,
1 ks česneku (opět můžete dát i více),
2 polévkové lžíce grilovacího koření,
1 polévkovou lžíci drceného barevného pepře,
4 polévkové lžíce medu,
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje,
1 lžíci limetkové šťávy.

V první řadě je potřeba připravit si směs, ve které se budou žebra připravovat. K její přípravě budete potřebovat česnek, který si nakrájejte na plátky a dále na kolečka nakrájenou cibuli. Tyto dvě ingredience je potřeba v širším hrnci (budou se tam vkládat žebra) osmažit do zlatova. Do hrnce se pak přidá rajčatový protlak a vše se zalije trochou studené vody. Vzniklá směs se dochutí divokým kořením a špetkou soli.

Zatímco vám bude na sporáku probublávat tato směs, připravíte si samotná žebra. Ty se musí nejdřív důkladně omýt, osušit a nasekat na jednotlivé porce. Jednotlivé kusu pak naskládejte do hrnce, kde se vaří směs z protlaku. Žebra by se tak měla na mírném ohni nechat vařit přibližně 40 minut.

Následně hrnec s masem odstavte a nechte v chladu odležet až do druhého dne. Žebra z hrnce a ze směsi vyndejte a vložte přímo na rozpálený gril. Během grilovaní pak maso natírejte marinádou, kterou si sami připravíte těsně před grilováním.

Postup výroby marinády je pak jistě jasný. Stačí, když do misky vložíte rajčatový protlak, k němu přidáte med, olej, a šťávu z limetky. Tuto směs pak zasypte směsí grilovacího koření a drceným pepřem. Nakonec přidejte najemno nasekaný česnek a vše důkladně promíchejte.

Datum: 13.12.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.