Aktuality

Grilujte i v chladném zimním počasí

Kontaktní grilGrilování se pro mnohé stalo přirozenou součástí života, které se ovšem nehodlají vzdát ani s nástupem chladného počasí. To jim v poslední době také dosti nahrává. Vždyť letos si dala zima opravdu načas. Pokud si tedy grilování užijete více při chladnějším podzimním počasí než v letním parnu, jistě jste grilovací náčiní uklízeli teprve před nedávnem.

Zarytí milovníci grilování se ale jistě nenechají studeným počasím zastrašit. S tím se lze ještě vypořádat. Horší je to ovšem s větrem, který grilování neprospívá v žádném počasí. Pokud ale máte chuť, můžete se do grilování pustit také v zimních měsících. V chladném počasí zahřeje přece nejlépe něco teplého k jídlu a pití.

Při grilování v chladném zimním počasí je ovšem potřeba dodržet několik zásad, aby vše proběhlo bez obtíží. Například se doporučuje grilovat pokrm pod poklopem a gril pak otvírat co nejméně. Pod poklopem je totiž jídlo chráněno nejen před nepříznivým počasím, a zároveň se tím zajistí to, že se maso rovnoměrně propeče. V zimě byste měli dávat na gril také o něco menší kusy masa, než jste zvyklí. Kvůli chladu totiž zabere grilování trochu více času.

Jestli se tedy rozhodnete pozvat své známé na pravé zimní venkovní grilování, nezapomeňte si kromě jídla a samotného grilu připravit také vhodné oblečení. Základem je teplá bunda. Raději si ale neberte poslední výkřik módy. Sáhněte raději po starším modelu. Pokud bude mrznout, vezměte si také čepici a především rukavice. Ty by měly být nejlépe kožené, protože ty vám jen tak snadno nechytnou.

A ještě něco byste si měli raději připravit, a to je plán B, kdyby vám venkovní zimní grilování něco překazilo (např. sněhová vánice). Abyste dostáli svému slovu, a svým hostům nabídli pokrmy připravené na grilu, připravte si do zálohy elektrický stolní gril. Grilování si tak se svými přáteli užijete za každého počasí.

Datum: 3.12.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.