Aktuality

Krůtí prsa na grilu s plněnými žampiony

Grilované krůtí maso

Grilované krůtí maso

Máte rádi grilované maso se žampiony? Pak vyzkoušejte tento recept na vynikající grilovaná krůtí prsa s plněnými žampiony. Jak maso, tak i žampiony můžete připravit na grilu, ale pokud nemáte dostatečně velký gril a nechce se vám zbytečně čekat, můžete žampiony vložit do zapékací mísy a připravit je v kuchyňské troubě.

Příprava žampionů vám sice zabere trochu více času, ale můžete si být jistí, že výsledek bude stát za to. S šikovným kuchyňským pomocníkem pro vás ale bude i tato příprava jistě hračka.

Na čtyři porce této vynikající pochoutky budete potřebovat tyto ingredience:

- krůtí prsa (přibližně 400 g),
- česnek (min. jednu hlavu),
- citrónovou šťávu (nejlépe čerstvě vymačkanou ze 2 citrónů),
- olivový olej,
- tvrdý sýr na strouhání (100 g),
- mletý pepř, sůl,
- rajčata (10 ks),
- šalotku (2 ks),
- tymián,
- žampiony (500 g).

Začít můžete s přípravou krůtího masa. To si nakrájejte na menší kousky, ale ne na nudličky. Tyto kousky polejte olejem a citrónovou šťávou, opepřete a přidejte trochu tymiánu. Všechny tyto ingredience důkladně promíchejte. Předtím, než začnete jednotlivé kousky grilovat, nechte maso v marinádě chvíli odležet na chladném místě.

Po přípravě masa se můžete pustit do plněných žampionů. Ty je potřeba oloupat a zbavit nožiček, které ovšem nevyhazujte. Nakrájejte je společně s rajčaty, česnekem a šalotkou na malé kostičky. Tuto směs pak orestujte na pánvi, opepřete a na konec ji také osolte. Vytvořenou směs chvíli duste a pak ji nechejte vychladnout.

Hlavičky žampionů pak připravenou směsí naplňte, a nakonec je posypte nastrouhaným sýrem. Takto připravené žampiony zabalte si po částech do alobalu a vložte na gril. Po chvíli k nim můžete začít přidávat i připravené kousky krůtích prsou.

Ke grilovanému masu a plněným žampionům můžete podávat např. čerstvý chléb nebo pečené brambory.

Datum: 20.11.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.