Aktuality

Grilovaný candát s citronovým máslem

ReceptyLetošní počasí grilování přeje. Přestože je už říjen, teploty se pohybují okolo krásných 20°C, což je pro grilování přímo ideální. Stále ještě není pozdě sezvat celou rodinu a přátelé a užít si společné grilování. Kdo ví, možná to bude v letošním roce už naposled.

Svým hostům můžete nabídnout například vynikajícího grilovaného candáta s osvěžujícím citrónovým máslem. S jeho přípravou není téměř žádná práce, a přitom jde o jídlo, které vám vaši hosté budou jistě celou oslavu chválit a chtít po vás recept.

Budete potřebovat:

- 2x vyfiletovaného candáta (přibližně 400 g)
- mořskou sůl,
- limetky,
- mátu,
- rozmarýn,
- bazalku,
- olivový olej,
- koření na sladkovodní ryby,
- bílý pepř,
- bílé víno.

Na přípravu citronového másla si připravte:

- máslo,
- citronovou šťávu,
- citronovou kůru,
- mořskou sůl,
- petrželku.

Candátí filety je nejprve potřeba omýt a dobře osušit. Poté se osolí mořskou solí a pokapou limetkou. Do kořenového hmoždíře vložte rozmarýn, mátu a bazalku a společně s olivovým olejem utlučte. Do směsi nakonec přidejte rybí koření a trochu bílého vína. Touto směsí pak potřete rybí filety. Ty se poté musí nechat nejméně 2 hodiny odležet v chladném prostředí.

Něž budou rybí filety připravené ke grilování, můžete se zatím pustit do přípravy citrónového másla, jehož příprava je velmi snadná a rychlá. Stačí vzít potřebný kousek másla a přidat k němu zbylé ingredience (citronovou šťávu a kůru, sůl a nadrobno nakrájenou petrželku) a vše smíchat dohromady. Poté necháte máslo ztuhnout.

Na rozpálený gril nebo na rozpálenou kamennou či solnou desku pak položte jednotlivé plátky candáta. Během grilování pak na jednotlivé filety položte plátek citronového másla.

Ke grilovanému candátu s citrónovým máslem se skvěle hodí vařené brambory posypané najemno nakrájenou pažitkou či petrželkou. Dobrou chuť.

Datum: 19.10.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.