Aktuality

Grilovaná dýně hokaido

grily-grilovana-dynePodzim se už pomalu, ale jistě blíží a proto by se mělo využít každé vhodné příležitosti a užít si co nejvíce grilování. Ke konci sezony by to ovšem chtělo něco speciálního. Grilovaného masa, ryb i nejrůznějších druhů letního ovoce a zeleniny bylo jistě už dostatek. Je tedy nejvyšší čas pustit se do přípravy toho, co doposud nebylo v nabídce obchodů.

Řeč je o vynikající dýni hokaido, která se stává součástí jídelníčku mnoha rodin. Ta se upravuje především v kuchyni, kde se z ní dělá skvělá polévka nebo třeba vynikají smažené řízečky. Dýně hokaido ale chutná také v případě, že si ji připravíte venku na rozpáleném grilu. A připravit si k ní můžete vynikající brambory s cibulí.

Vyzkoušet můžete např. tento jednoduchý recept, ke kterému budete potřebovat tyto přísady:

1 dýni hokaido,
1  červenou cibuli,
1 palici česneku,
400 g brambor,
4 lžíce olivového oleje,
tymián,
rozmarýn,
sůl a pepř.

Dýni připravíte tak, že ji rozkrojíte, odstraníte z vnitřku semínka a poté ji nakrájíte na silnější měsíčky. Ty vložte do misky a vše pokapejte olejem, přidejte trochu soli, pepře, rozmarýn a tymián. Vše důkladně promýchejte a nechte chvíli odležet.

Mezitím se můžete pustit do přípravy brambor. Ty si můžete dát nejdříve trochu uvařit, aby trochu změkly. Nevařte je ale úplně, měly by zůstat trochu tvrdší. Na půl uvařené brambory sceďte a vysypte do pekáče. Přidejte k nim na měsíčky nakrájenou cibuli a pokrájený česnek. Poté vše ještě posypte tymiánem a polijte olejem a dejte do trouby péct.

Než se brambory upečou stihnete na grilu připravit nachystanou dýni. Ta by se měla grilovat postupně na středně předehřátém grilu až do té doby, dokud nezměkne.

Až budou brambory i dýně hotové, můžete je vložit na talíř a poddávat. Pak si můžete být jisti, že jste udělali dobře a gril ještě na zimu neschovali.

Datum: 17.9.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.