Aktuality

Konec grilovací sezóny? Ani omylem!

Grill_2Co se letošního léta týče, tak co do teplot vhodných pro grilování, jich bylo jistě více než dostatek. Mnozí z nás měli jistě při grilování pocit, že spíž než šťavnatý steak, se grilují samotní kuchaři. Tropické teploty by tedy měly už odeznít, teplo by ale mělo vydržet téměř po celý měsíc. Proč toho tedy pořádně nevyužít.

A co si tedy ke konci grilovací sezony ugrilovat? Kromě klasických hovězích a vepřových steaků, kuřecích prsou nebo ryb se můžete nechat inspirovat samotnou přírodou. A že je z čeho vybírat.

Když se řekne podzim, tak si jistě hodně lidí vybaví dýně. Ty naskýtají opravdu široké možnosti, jak je využít. Většinou se využívají jako dekorace. Jednotlivé kusy je možné umístit do zahrádky, před dveře nebo do květináče. Pokud jste zruční, můžete si do těch větších oranžových vydlabat různé tváře či ornamenty. V poslední době se ale dýně začínají vyskytovat také v jiné části domu. A to v kuchyni. Tady ale nejsou v roli dekorace, ale velmi chutného pokrmu.

Velmi oblíbené jsou především dýně hokaido, ze kterých lze vytvořit téměř jakýkoliv pokrm, od polévky, přes kaši až po hlavní chod, např. v podobě pečení či smažené dýně. Takže kdy je možné dýni uvařit, upéct či usmažit, proč ji taky rovnou neugrilovat.

Receptů na grilovanou dýni hokaido dnes seženete celou řadu. Její příprava není nijak složitá. Většinou ji stačí nakrájet a přidat to správné koření. Dýně je navíc velmi zdravá a chutná. Prostě ideální třešnička pro vaše podzimní grilovaní.

Kromě dýní můžete vyzkoušet také třeba grilované kaštany. Ty stačí vložit do grilovacího košíku a péct přibližně 10 cm nad horkými uhlíky. Po několika minutách máte hotovo. Grilované kaštany lze loupat stejně jako ty uvařené.

Výborně chutnají také na grilu upravená podzimní jablíčka. K nim už stačí přidat jen mletou skořici a vanilkový cukr a můžete si pochutnávat.

Datum: 3.9.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.