Aktuality

Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Léto je v plném proudu a s ním i řada oblíbených letních kratochvílí. A co by to bylo za léto, kdyby v něm chyběla skvělá grilovačka. V horkých letních dnech je ovšem lepší naplánovat si vše až k pozdějším odpoledním hodinám (pokud ovšem nemáte tu možnost zchladit se v bazénu nebo přírodním koupacím jezírku). Jinak vydržet panující vysoké teploty a žár vycházející z vyhřátého grilu není zrovna lehká záležitost.

Ale i u grilovaného jídla se můžete trochu zchladit. Stačí, když si ke pokrmu připravenému na grilu přidáte trochu zmrzliny. To se samozřejmě netýká grilovaného masa. Vyzkoušet ale můžete vynikají grilovaný ananas s karamelem a vanilkovou zmrzlinou.

K přípravě budete potřebovat:

  • 1 ks zralého ananasu,
  • 1 plechovku neslazeného kokosového mléka,
  • 1 ½ hrnku hnědého cukru,
  • 1 lžičku mleté skořice,
  • vanilkou zmrzlinu
  • a trochu lístků čerstvé máty na ozdobu.

Zatímco se bude grilovat hlavní chod můžete se pomalu pustit do přípravy dezertu. Nejdříve je potřeba oloupat a rozkrájet na kolečka ananas (kolečka by měla být silná asi 1 cm). Jádro ananasu vyřízněte.

Připravte si dvě misky. Do té první vlijte kokosové mléko, které před otevřením dobře protřepejte. V druhé misce pak smíchejte dohromady cukr se skořicí.

Ananas je dobré grilovat na rozpáleném kameni. Není ale problém jednotlivá kolečka pokládat na grilovací rošt (ten by měl být potřený olejem). Každé ananasové kolečko nejdříve potřete kokosovým mlékem. Posléze je posypte trochou připravenou směsí cukru a skořice. Pak už jen stačí ananas položit na kámen (rošt) a grilovat do té doby, než po obou stranách získá krásnou hnědou barvu.

Pak už jen stačí vzít jednotlivá kolečka z grilu a přenést je na talíř. Tam k nim přidejte vanilkovou zmrzlinu, kterou ozdobte snítkou máty. A výborná tečka za celým grilováním je hotová. Nezbývá než popřát dobrou chuť.

Datum: 21.8.2018 | Rubrika: Aktuality

O webu

Tato webová prezentace je věnována jen a jen grilům. Všechno o plynových grilech, elektrických, grilech na dřevěné uhlí. Vše o nejslavnějších výrobcích, mezi nimiž je na prvním místě Weber. Poradíme vám jaký gril si vybrat, co na něm ukuchtit a spoustu dalšího.